Донецьк має альтернативу спорудженню нового аеровокзального терміналу

Донецьк має альтернативу спорудженню нового аеровокзального терміналу

Триває підготовка до будівництва пасажирського терміналу в донецькому аеропорті, який споруджується до Євро-2012. Вартість проекту становить 130 мільйонів євро, а фінансуватися він буде майже повністю із Державного бюджету. Левова частина грошей на будівництво має надійти вже у наступному році. Крім того, у донеччан є альтернативний варіант - зведення тимчасового приміщення, що обійдеться в 4 рази дешевше капітального, для обслуговування авіарейсів з легких конструкцій.

Наприкінці вересня відбулася офіційна презентація проекту будівництва аеровокзального комплексу КП `Міжнародний аеропорт `Донецьк` до Євро-2012, виконаного хорватською компанією Institus IGH. Вже в найближчі дні розробники проекту обіцяють приступити до його реалізації. Після того, як нову будівлю здадуть в експлуатацію, старий термінал розберуть. Окрім спорудження аеровокзалу й продовження злітно-посадкової смуги, передбачається будівництво перонів на 120 літаків і нової вишки, з якої керуватимуть польотами. У планах також облаштування відкритої автостоянки на 20 тисяч машин, благоустрій привокзальної території площею 10 тисяч кв. м. Більша частина грошей - 1,137 млрд. грн. – мають надійти з державної скарбниці. Інші будуть залучені із місцевих бюджетів.

Місцеві чиновники розраховують, що, об`єднавши можливості прилеглих аеропортів - Луганська й Маріуполя, Донецьк впорається із прийомом гостей футбольного чемпіонату. У крайньому випадку, в донецького керівництва є ще один запасний варіант виходу із ситуації. У випадку екстреної необхідності представники компанії `Сіменс Україна` готові звести термінал за вісім місяців, а конструкції й устаткування взяти в оренду.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6639