Мінпромполітики: Відбулося засідання, присвячене захисту металу від корозії

Мінпромполітики: Відбулося засідання, присвячене захисту металу від корозії

Відбулося засіданні Міжвідомчої комісії з питань науково-технологічної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України з питання щодо захисту металофонду від корозії.

Як зазначив заступник Міністра промислової політики Сергій Грищенко, за розрахунками останніх років металоємність виробничих фондів скоротилась майже на третину і до 2000 року склала 580 мільйонів тонн. Найбільше було втрачено металу протягом останнього десятиріччя з темпом втрат 15-18 мільйонів тонн щорічно. Це було пов’язано з вибуттям фондів внаслідок старіння, низьким вводом в експлуатацію нових виробничих потужностей та надмірною брухтозаготівлею. Лише в останні роки (з 2003 року) відбулася певна стабілізація, виведення металофонду скоротилося до 10-13 мільйонів тонн при збільшенні вводу металоємного обладнання в кількості до 4-6 мільйонів тонн на рік. На початок 2009 року за розрахунками обсяг металофонду складає 598,2 мільйона тонн.

На завершення представники Мінпромполітики висловили підтримку пропозицій щодо розробки законопроектів про основні засади державної політики в сфері захисту металофонду від корозії; розробки державної цільової програми захисту від корозії конструкційних матеріалів в базових галузях промисловості; стимулювання інноваційного розвитку вітчизняних металургійних підприємств по випуску конструкційних матеріалів та хімічних підприємств по випуску лакофарбових та полімерних матеріалів для захисту від корозії.

Мінпромполітики підтримало також питання розв’язання в найближчий час проблем випробування та діагностики корозійного стану конструкцій в базових галузях промисловості, проведення низки наукових досліджень динаміки розвитку руйнувань конструкцій, випуску в вузах країни фахівців – корозіоністів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6643