Мінсім`ї: Уряд виділив 200 мільйонів гривень для влаштування накриття над трибунами НСК `Олімпійський`

Мінсім`ї: Уряд виділив 200 мільйонів гривень для влаштування накриття над трибунами НСК `Олімпійський`

16 жовтня 2009 року Кабінет Міністрів України виділив 200 млн. грн. Міністерству України у справах сім`ї, молоді та спорту для фінансування робіт з влаштування накриття над трибунами стадіону НСК `Олімпійський`. Цей платіж здійснено з метою авансування робіт з виготовлення металевих конструкцій каркасу, сталевих тросів і мембрани накриття над трибунами.

28 серпня 2009 року генеральний підрядник АТ ХК `Київміськбуд` для виконання робіт з виготовлення та монтажу конструкції навісу над трибунами стадіону НСК `Олімпійський` залучив ТОВ `Завод Майстер-Профі Україна` (м. Дніпропетровськ), як переможця торгів з обмеженою участю. Загальна вартість влаштування конструкцій навісу над трибунами стадіону НСК `Олімпійський` складає 727,2 млн. грн.

Згідно рішення Кабінету Міністрів України ДП `НСК `Олімпійський` отримав право проавансувати роботи з виготовлення конструкції накриття у 2009 році на суму 396,8 млн. грн. За результатами тендеру тросові системи виготовлятиме фірма Брайтон (Англія), а мембрану накриття – Хайтекc (Німеччина).

Етап влаштування накриття над трибунами з технологічної точки зору є найскладнішим та найдорожчим у проекті реконструкції НСК `Олімпійський`.

У серпні цього року будівельники приступили до виконання робіт з влаштування фундаментів для металевих конструкцій каркасу, який триматиме накриття над трибунами. Опорний каркас складатиметься з 80 колон, виготовлених із високоміцних сталевих листів товщиною 60-90 мм! Висота колон - 40 метрів, загальна вага – понад чотири тисячі тонн.

На цьому каркасі буде розтягнута тросова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння за принципом велосипедного колеса, загальною вагою близько однієї тисячі тонн. Троси такої якості виготовляють лише три заводи у світі.

По периметру тросової конструкції буде розтягнена синтетична мембрана, армована скловолокном. Вимоги до мембрани, загальною площею 48 500 мќ, - висока міцність та негорючість та напівпрозорість. Планується застосування напівпрозорої тканини для того, щоб зелений газон поля отримував достатню кількість сонячних променів.

Згідно проекту, накриття, або вантово-мембранна конструкція з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК `Олімпійський`. Водночас накриття над трибунами виконуватиме багато функцій.

По-перше, накриття створить комфортні умови та захистить глядачів від атмосферних опадів та сонця, що дозволить проводити заходи на стадіоні у будь-яку пору року. Це є ключовою вимогою UEFA до проекту оновлення стадіону - для комфортності перебування глядачів на стадіоні, всі трибуни з місцями для глядачів повинні бути захищені накриттям.

По-друге, забезпечить сучасне та якісне освітлення та звук. По внутрішньо периметру конструкції накриття згідно з проектом планується розмістити сучасне обладнання для освітлення і звукового забезпечення стадіону: світлові купольні ліхтарі для рівномірного та якісного освітлення арени, а також акустична система, яка забезпечуватиме оптимальний звук в усіх частинах стадіону, що важливо для проведення свят та гала-концертів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6657