НАЕР: Україна та Республіка Корея співпрацюватимуть у сфері енергоефективності

НАЕР: Україна та Республіка Корея співпрацюватимуть у сфері енергоефективності

Такої домовленості було досягнуто під час візиту представників Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) до Південної Кореї. Головною метою візиту був обмін досвідом у сфері ефективного використання енергетичних ресурсів, впровадження новітніх технологій та використання нетрадиційних джерел енергії.

Корейська сторона раніше висловлювала зацікавленість щодо обміну інформацією з питань стану енергоефективності в Україні та нормативно-правової бази в даній сфері. Деякі корейські корпорації наразі розглядають можливість інвестиційної діяльності в нашій державі, але мають проблему недостатньої поінформованості щодо стану справ у цьому напрямку.

Дану проблематику було обговорено під час зустрічі української делегації на чолі з Головою НАЕР Сергієм Єрміловим та директором Генерального департаменту з питань енергоефективності Міністерства економіки та знань Республіки Корея паном Ву Та Хі.

`Сьогодні дійсно існує проблема виходу корейських компаній на український ринок, оскільки відчувається певна необізнаність щодо принципів його роботи та законодавчого підґрунтя`, - зазначив Ву Та Хі. Разом з тим, він наголосив на стратегічній важливості співробітництва Кореї та України з метою розвитку двосторонніх відносин, а також великому досвіді корейської сторони у використанні альтернативних і відновлюваних джерел енергії та заходів з енергозбереження для створення стабільного середовища.

Сергій Єрмілов, зі свого боку, зазначив, що НАЕР є координатором впровадження політики ефективного використання енергетичних ресурсів в Україні, тому Агентство із задоволенням надасть консультаційну допомогу корейським компаніям, які планують впроваджувати в Україні проекти, орієнтовані на зменшення споживання енергетичних ресурсів.

В рамках поїздки українська делегація мала зустрічі з представниками Корейського інституту енергетичної економіки та Корпорації енергетичного управління, а також рядом провідних бізнес-компаній. Всі перемовини спрямовані на налагодження двохсторонньої співпраці.

Представники НАЕР також взяли участь у семінарі з обміну знаннями, який організовано Корейським інститутом розвитку відповідно Меморандуму про взаєморозуміння між НАЕР та Інститутом. Корейські експерти представили під час заходу розроблену ними інформаційну базу відносно ситуації у сфері енергоефективності в Україні. На основі цієї бази учасники семінару провели порівняння з станом справ у Республіці Корея. Даний аналіз став основою розроблення загального плану подальшої співпраці, в якому українській стороні надані попередні рекомендації щодо проведення політики енергоефективності.

Загалом, за підсумками візиту, досягнуто домовленостей щодо налагодження співпраці в сфері вітроенергетики, використання палив рослинного походження та ряду інших перспективних технологій. На початок 2010 року заплановано спільний семінар обміну знаннями, на якому корейська сторона представить фінальну доповідь на тему енергоефективності.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6664