Уряд прийняв всі необхідні рішення для реалізації програми щодо безоплатної видачі актів на землю

Уряд прийняв всі необхідні рішення для реалізації програми щодо безоплатної видачі актів на землю

Уряд прийняв всі необхідні нормативно-правові документи для реалізації програми щодо безоплатної видачі громадянам актів на землю та профінансував у повному обсязі всі процедури. Про це керівник Держкомзему Олег Кулініч заявив на брифінгу після селекторної наради з головами облдержадміністрацій та керівниками територіальних органів земельних ресурсів.

`Уряд прийняв всі рішення, які дозволяють на законодавчому та фінансовому рівнях, на рівні управлінської структури забезпечити реалізацію цієї програми`, - зазначив він.

Олег Кулініч наголосив, що програма не є політичною, а направлена винятково на захист інтересів людей: `Я хочу подякувати Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко, адже ця програма - державна, заради інтересів людей, для того, щоб відновити їх конституційне право на земельну ділянку`.

Крім того, за словами Олега Кулініча, це ще й антикорупційна програма, спрямована на детінізацію процесів у системі земельних відносин. Він зауважив, що це, у свою чергу, призводить до саботажу окремими чиновниками виконання рішень Уряду. Голова Держкомзему повідомив, що на сьогодні таких керівників регіональних управлінь земельних ресурсів та відділів державного земельного кадастру звільняють із займаних посад. Зокрема, звільнення відбулися в Кіровоградській, Харківській областях, місті Севастополь: `Там, де керівники блокують цю роботу`.

Олег Кулініч також зауважив, що такі жорсткі заходи вживатимуться й надалі: `Питання на постійному контролі Прем’єр-міністра і спуску в цій програмі не буде`.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6675