КНР візьме участь у підготовці Євро-2012 в Україні

КНР візьме участь у підготовці Євро-2012 в Україні

Український Уряд підписав низку угод з КНР, частина яких безпосередньо стосувалася участі китайських інвестицій у підготовці проведення Євро-2012 в Україні.

Зокрема, було підписано угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китаю про розвиток співробітництва у сфері будівельної інфраструктури. З української сторони документ підписав Міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, з китайської - Заступник Міністра комерції КНР Фу Цзиін.

Прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що наразі для України одним із стратегічних завдань є підготовка до Євро-2012 і, зокрема, об’єднання зусиль з Китаєм щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів.

За її словами, останнім часом між Україною та Китаєм спостерігається динамічне поглиблення співпраці в усіх взаємовигідних напрямках. Той факт, що в урядових переговорах між Україною та Китаєм беруть участь керівники потужних бізнес-корпорацій свідчить про те, що двостороння співпраця матиме позитивний кінцевий результат.

У свою чергу Віце-прем`єр КНР Чжан Децзян відзначив, що Уряд Китаю вважає розвиток співпраці з Україною одним із стратегічних напрямів своєї роботи, а нинішні переговори відкриють нові можливості для співпраці між двома країнами. Він підкреслив, що китайська сторона з особливою увагою сприйняла пропозицію українського Уряду щодо участі китайського бізнесу в реалізації інфраструктурних об’єктів до Євро-2012. Чжан Децзян додав, що китайський Уряд рекомендуватиме своїм найкращим та найпотужнішим бізнес-корпораціям взяти участь у реалізації таких інвестиційних проектів України.

`Я хочу підтвердити, що ваш візит є надзвичайно важливим для України. І я переконана - це надасть нової динаміки українсько-китайським двостороннім відносинам`, - зазначила Юлія Тимошенко, звертаючись до китайської делегації.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6699