Держкомзем поставив заслін спекуляції бланками державних актів

Держкомзем поставив заслін спекуляції бланками державних актів

Голова Держкомзему Олег Кулініч видав наказ від 26 жовтня 2009 року №558 `Про деякі питання обігу бланків державних актів на право власності на земельну ділянку`. Цим наказом чітко й однозначно визначено, що обіг державних бланків здійснюватиметься тільки в системі Держкомзему, а їх заповнення – регіональними філіями ДП `Центр державного земельного кадастру`. Територіальним органам Держкомзему, директорам державних підприємств, що належать до сфери його управління, заборонено передавати комплекти бланків державних актів на право власності на земельну ділянку підрозділам земельних ресурсів органів місцевого самоврядування і місцевих органів виконавчої влади, іншим стороннім юридичним і фізичним особам.

Цим наказом також затверджено чіткий Розподіл бланків між територіальними органами Держкомзему, а також визначено, що вони можуть спрямовуватися лише на забезпечення робіт з безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки та без окремого наказу Держкомзему не можуть передаватися Рескомземом АР Крим, головними управліннями Держкомзему в областях, містах Києві та Севастополі на територію іншого регіону.

Усі бланки актів, які будуть видані з порушенням вимог наказу, будуть вважатися недійсними, а щодо самих державних актів будуть ініціюватися питання про скасування їх реєстрації.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6711