Держінвестицій налагоджує співпрацю з Королівством Нідерланди у сфері енергозбереження

Держінвестицій налагоджує співпрацю з Королівством Нідерланди у сфері енергозбереження

Співпраця України та Королівства Нідерландів у сфері енергозбереження здійснюватиметься через безпосередню взаємодію регіональних центрів інноваційного розвитку Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) та відповідних компаній Нідерландів.

Так було зазначено на зустрічі Голови Держінвестицій Людмили Супрун з делегацією Нідерландсько-української сталої енергетичної платформи (далі – НУСЕП).

Голова Держінвестицій розповіла про роль агентства в координації зусиль на державному рівні щодо залучення інвестицій у національну економіку, зокрема у сферу енергозберігаючих та енергоефективних технологій. Керівник делегації Ігор Савелкус розповів про діяльність НУСЕП. Він звернув увагу на те, що організація діє за такими основними напрямами, як підтримка бізнесу у сфері енергозбереження, залучення державної підтримки (пошук перспективних проектів), робота з покращення законодавства, умов стимулювання, інвестування в економіку тощо.

Члени делегації ознайомили українську сторону з діяльністю нідерландських компаній та організацій, які вони представляють. Сторони погодились у найближчому майбутньому опрацювати питання щодо підписання Меморандуму про співробітництво.

Співпраця України та Королівства Нідерландів у сфері енергозбереження здійснюватиметься у тому числі через безпосередню взаємодію регіональних центрів інноваційного розвитку Держінвестицій та відповідних компаній Нідерландів.

При цьому було досягнуто розуміння, що зазначений документ має діяти в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Королівства Нідерландів, підписаного 30 жовтня 1992 року, та Меморандуму щодо співпраці в енергетичній сфері між Міністерством палива та енергетики України та Міністерством економіки королівства Нідерландів, підписаного 7 червня 2006 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6744