Львівщина готує автодороги до Євро-2012

Львівщина готує автодороги до Євро-2012

Служба автомобільних доріг Львівської області хоче у наступному році відремонтувати автошляхи на суму понад півмільярда гривень. Однак, пропозиція львів’ян розглядатиметься Укравтодором – головним розпорядником коштів. Про це розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Петро Шпичак.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів визначено перелік об’єктів, які підпадають під програму Євро-2012. Програма у Львівській області передбачає фінансування у розмірі 5 мільярдів 365 мільйонів гривень.

За словами Петра Шпичака, основною вимогою до Львівщини у цьому обсязі робіт є підготовка доріг загального користування. Це проведення капітального ремонту дороги Київ–Чоп, який практично завершений за напрямками від межі Закарпатської області до міста Броди довжиною 270 км. `Нам ще залишилося відремонтувати сім кілометрів – від Бродів до межі з Рівненською областю. Цей проект зараз реалізується і на наступний рік він буде повністю закритий`, - повідомив пан Шпичак.

Наступний етап роботи Служби автодоріг Львівщини – проведення капітальних ремонтів доріг за напрямками до державного кордону з Республікою Польща, до діючих митних переходів та міжнародних пунктів пропуску. Це дороги Львів–Краківець, Львів–Шегині, Львів–Рава-Руська. Головними завданнями шляховиків є покращення експлуатаційного стану покриття, відповідно безпеки руху як учасників дорожнього руху, так і гостей, які приїдуть на Євро-2012.
Програма також передбачає влаштування під’їзних шляхів до нових пунктів пропуску з Республікою Польща Грушів–Будомєж (Яворівський район), Нижанковичі–Мальховіце (Старосамбірський район), Угринів–Довгобичів (Сокальський район).

Як зазначив Петро Шпичак, ще одним етапом роботи служби, яку він представляє, є підготовка шляхів до запасних аеропортів у Луцьку та Івано-Франківську, які будуть резервними для львівського аеропорту. За цим напрямком також передбачено проведення капітального ремонту доріг Львів–Радехів–Луцьк, Стрий–Івано-Франківськ.

`Ще один об’єкт, робота на яким передбачається у зв’язку з реконструкцією Львівського летовища, – пониження ділянки автомобільної дороги Львів–Пустомити. На ділянці 1,7 км плануємо понизити дорогу у межах 5–6 метрів з метою забезпечення безпеки для літаків, що сідають у нашому аеропорту`, - наголосив Петро Шпичак.

Високопосадовець зазначив, що усі роботи виконуватимуться за кошти спецфонду Державного бюджету відповідно до Постанови уряду з підготовки до Євро-2012. `Усе буде залежати від фінансів, які будуть передбачені. На наступний рік маємо складні прогнози. Але ми очікуємо, що під час реалізації програми Євро-2012 уряд і наше керівництво зверне увагу на Львівську область`, – резюмував Петро Шпичак.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6763