На магістралі Київ-Ковель завершено будівництво ще однієї ділянки

Корпорація `Золоті ворота` завершила будівництво ділянки магістральної дороги Київ-Ковель. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу сьогодні повідомив менеджер зі зв`язків корпорації Дмитро Бачевський. Ділянка протяжністю 34 кілометри пов`язує у Житомирській області місто Коростень і смт. Нові Білокоровичи.

За словами віце-президента корпорації `Золоті ворота` Віктора Ящука, підприємство якої СУ-813 виступило генпідрядником проведення капремонту, дорога Київ-Ковель є основним коридором, що поєднує країни ЄС з центральними районами України, а також є важливою магістраллю у системі дорожньої мережі України та країн СНД.

Вже сьогодні пропускна спроможність траси з двох смуг, завширшки 4,5 м кожна, становить 5,8 тис. автомобілів на добу. У перспективі цей показник збільшиться до 11 тис. автомобілів на добу. Крім того, передбачено цементобетонні узбіччя 2 м шириною кожне.

При проведенні робіт використовувався високопродуктивний німецький бетоноукладальний комплекс Wirtgen SP 850. Його застосування забезпечує низьку собівартість та високу зносостійкість доріг, які не вимагають ремонту, а, значить, додаткових грошових витрат протягом тривалого часу.

Як стверджують спеціалісти СУ-813, цементобетонне покриття завтовшки 26 см прослужить без додаткового ремонту не менше 10 років.

За словами віце-президента корпорації `Золоті ворота` Віктора Ящука, проект щодо капітального ремонту цієї ділянки дороги Київ-Ковель став одним із наймасштабніших у нинішньому році. Усього було задіяно 860 осіб і 200 одиниць техніки. Вартість будівництва становила 295,13 млн гривень.

На сьогодні підприємства корпорації `Золоті ворота` здійснюють капітальне будівництво та реконструкцію дорожніх покриттів на більш як 20 об`єктах по всій Україні, серед яких траси Київ-Чоп, Київ-Ковель-Ягодин (на Люблін), Кіпті-Глухів-Бачевськ.

Крім того, підприємства корпорації виконують капремонт та будівництво злітно-посадочних смуг, перонів та рульових доріжок в аеропортах - `Бориспіль`, `Київ` (Жуляни) і у Харкові.

Володимир Фоменко
http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6781