Протиаварійні та протизсувні роботи на будівлі Андріївської церкви мають завершитися у поточному році

Міністр Василь Куйбіда на пагорбі Андріївської церкви провів чергову нараду з питань виконання робіт щодо підсилення та реставрації Андріївської церкви, де ознайомився з процесом протиаварійних і протизсувних робіт на споруді.
В роботі наради взяли участь керівники `УкрНДІпроектреставрація`, Національного заповідника `Софія Київська`, Державної архітектурно-будівельної інспекції, київської міської філії ДП `Укрдержбудекспертиза` та ін.
На нараді було зазначено, що перший етап ремонтно-реставраційних робіт активно завершується. Протизсувні та протиаварійні роботи виконуються у дві зміни без вихідних однією з найпотужніших європейських компаній – спільним українсько-французським підприємством `Основа-Солциф`.
Наступний етап - підсилення фундаментів за технологією Джентграунт (це найсучасніша технологія, яка призначена для такого типу робіт).
Щоденні спостереження за станом будівлі Андріївської церкви та екологічний моніторинг прилеглих територій, свідчить про благополучний стан об’єкту будівництва.
Незначне продовження термінів виконання запланованих робіт виникло в зв’язку з затримкою розрахунків за вже виконані роботи та появою додаткових, позапланових протиаварійних заходів.
Учасники наради, враховуючи значимість споруди Андріївської церкви для світової культури і зацікавленість світової спільноти долею шедевру історії та архітектури, а також нинішні темпи виконання робіт, дійшли висновку, що є всі підстави завершити комплекс протизсувних і протиаварійних робіт у поточному році.

http://minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 6801