УЄФА атестуватиме `Олімпійський` у грудні

УЄФА атестуватиме `Олімпійський` у грудні

Будівництво НСК `Олімпійський` триває за графіком та з дотриманням європейської практики проведення робіт. Про це повідомив заступник міністра у справах сім`ї, молоді та спорту Ростислав Карандєєв під час урядової `гарячої` лінії. І хоча Україна практично не має досвіду спорудження великих спортивних об`єктів (ми не зводили таких, напевно, з часів проведення Олімпіади-80), посадовець зауважив, що Євро-2012 - спортивна подія значної ваги, яка не може бути призупинена або перенесена. Нині на об`єкті щодня працюють 1200 робітників, основні металеві конструкції виробляють на вітчизняному заводі `Криворіжсталь`. А 10-12 грудня виконавчий комітет УЄФА остаточно визначиться щодо того, чи спроможна головна українська арена приймати ці змагання.

Заступник міністра також висловив сподівання, що найближчим часом питання формування фінансової політики в державі вирішать, і кошти за рахунок прибутку Національного банку, які, згідно з законом, мають бути спрямовані на Євро-2012, виділять.

А ось до Харківського стадіону в експертів УЄФА були певні зауваження. Його не перебудовували, а лише реконструювали. Головна проблема в тому, як перетворити існуючу споруду на спортивну арену класу `Еліт`. Та Ростислав Карандєєв упевнений, що всі зауваження та пропозиції представників УЄФА будуть взяті до уваги й виконані. А отже, Київ та інші обрані вітчизняні міста гідно прийматимуть фінал Євро-2012.

Любомира КОВАЛЬ
http://www.ukurier.gov.ua/
Идентификатор: 6803