Іван Васюник: Всі чотири українські міста-претенденти спроможні вчасно і на високому якісному рівні підготувати інфраструктуру до Євро-2012

Іван Васюник: Всі чотири українські міста-претенденти спроможні вчасно і на високому якісному рівні підготувати інфраструктуру до Євро-2012

Україна розраховує на позитивне рішення Виконкому УЄФА 11 грудня щодо підтвердження права чотирьох міст проводити фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу 2012. Таку думку висловив Віце-прем‘єр-міністр України Іван Васюник під час спільної прес-конференції з президентом ФФУ Григорієм Суркісом.

За словами урядовця, за останні півроку Україна досягла значного прогресу і зробила великий крок у підготовці до проведення чемпіонату Європи-2012 з футболу.

`Всі чотири українські міста-претенденти спроможні вчасно і на високому якісному рівні підготувати інфраструктуру до Євро-2012`, - наголосив І.Васюник.

`Це, на мій погляд, і може стати базовою позитивною інформацією для відповідного рішення виконкому УЄФА 11 грудня щодо підтвердження чотирьох наших міст як господарів чемпіонату, а також підтвердження столиці України як міста, що буде проводити фінальний матч Євро-2012`, - зазначив віце-прем`єр.

Водночас, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс підкреслив, що наданий Україною всебічний аналіз ходу підготовки до чемпіонату Європи-2012 з футболу влаштовує УЄФА.

`Експерти Європейського футбольного союзу залишилися задоволеними наданим нами аналізом процесу підготовки України до Євро-2012, з яким ми звітували вчора під час наглядової ради УЄФА в Ньоні. Тому сподіваємося, що 11 грудня на своєму засіданні виконком УЄФА надасть усім чотирьом українським містам-претендентам паритетне з Польщею право проводити матчі чемпіонату`.

Нагадаємо, що 10-11 грудня на Мадейрі (Португалія) відбудеться засідання Виконавчого комітету УЄФА. На ньому будуть остаточно визначені українські міста-господарі чемпіонату Європи-2012 з футболу.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6818