Мінсім`ї: Перший рік будівельних робіт на НСК `Олімпійський` підтвердив, що Україна здатна збудувати стадіон класу `еліт`

Мінсім`ї: Перший рік будівельних робіт на НСК `Олімпійський` підтвердив, що Україна здатна збудувати стадіон класу `еліт`

Перший рік здійснення будівельно-монтажних робіт на НСК `Олімпійський` підтвердив, що Україна здатна збудувати національний стадіон класу `еліт` із залученням саме українських будівельних компаній та використанням українських будівельних матеріалів. На цьому наголосив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко 26 листопада 2009 року під час розширеного засідання штабу з питань реконструкції НСК `Олімпійський`, присвяченого першій річниці виконання будівельно-монтажних робіт на головній спортивній арені країни.

`Цей рік роботи спростував чимало застережень стосовно того, що Україна не має досвіду будівництва великих спортивних об’єктів. Він підтвердив – українські будівельники здатні виконувати найскладніші завдання. Своєю ефективною та якісною роботою вони змогли переконати в цьому експертів УЄФА`, - підкреслив Міністр.

Юрій Павленко нагадав, що 28 листопада 2008 року було укладено договір генерального підряду з компанією `Київміськбуд` і на Національному спортивному комплексі `Олімпійський` розпочалися будівельно-монтажні роботи.

Міністр зазначив, що всі будівельно-монтажні роботи на НСК `Олімпійський` відбуваються згідно з графіками, затвердженими УЄФА, а на деяких ділянках - навіть із їх випередженням. За словами Юрія Павленка, це дає підстави стверджувати, що роботи з будівництва багатофункціонального національного спортивного комплексу будуть завершені вчасно - у грудні 2010 року, а на початку липня 2011 року НСК `Олімпійський` буде остаточно введено в експлуатацію і на ньому відбудеться перший офіційний футбольний матч.

`Ми виконали всі вимоги УЄФА щодо будівельно-монтажних робіт та облаштування прилеглих територій, дали відповіді на всі питання, які стояли перед нами. Якість робіт, система їх організації, безпека на об`єкті відповідають не тільки українським, а й європейським стандартам. Переконаний, що НСК `Олімпійський` буде визначено місцем проведення фінального матчу чемпіонату Європи 2012 року з футболу`, - повідомив Міністр.

За словами Юрія Павленка, одним із головних питань, що хвилювали виконком уефа, було використання стадіону після введення його в експлуатацію. Але і це питання врегульовано: розроблено план, структуру та систему експлуатації стадіону.

Міністр нагадав, що всі роботи на НСК `Олімпійський` відбуваються під постійним моніторингом з боку уефа. Експерти майже щотижня відвідують стадіон і перевіряють той чи інший вид діяльності: будівництво, комунікації, відповідність техніці безпеки тощо.

Юрій Павленко поінформував, що з початку реконструкції НСК `Олімпійський` вже використано 850 млн. гривень.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6839