Аеропорт `Бориспіль`. Робота триває

Аеропорт `Бориспіль`. Робота триває

Наразі до Євро-2012 у аеропорту `Бориспіль` реалізовуються сім проектів з будівництва терміналів, перонів та об’єктів інфраструктури. Про це під час зустрічі із журналістами з Болгарії, Хорватії, Росії, Німеччини та Угорщини в рамках прес-туру, організованого Інформаційним центром `Україна-2012`, розповів секретар робочої групи підготовки аеропорту до Євро-2012 Кирило Астахов.

Він зазначив, що вже готовий перон `S`, а його будівництво проводилось за рахунок місцевого бюджету та ДП `Бориспіль` і коштувало 21,4 млн. євро. Наразі будується перон `F`, спорудження якого дозволить з’єднати дві існуючі злітні смуги аеропорту та збільшити кількість місць для паркування літаків – після закінчення будівництва перону `F` усі об’єкти летовища будуть об’єднані в єдиний комплекс.

Термінал `F`, що має розвантажити діючий термінал `В`, має бути побудований до квітня-травня наступного року. За його словами після того, як термінал `F` здадуть у експлуатацію він зможе приймати 900 пасажирів на годину. Вартість введення терміналу 410 млн. гривень.

`Загроз щодо вчасної побудови терміналу `F` немає. За останні шість місяців зроблено багато роботи – ще стільки ж маємо зробити за наступні півроку. Головне, що у нас вже є контракти на обладнання. Усе устаткування для терміналу закуплене і поступово його доставляють в аеропорт`, - повідомив пан Астахов.

Сам же пасажирський термінал `В`, який наразі є основним, також реконструюється. `Під час реконструкції терміналу `B`, яку ми плануємо завершити у червні-липні наступного року, розшириться зона прильоту, а також зал очікування. Реконструкція коштуватиме близько 100 млн. гривень`, - розповів секретар робочої групи.
Як зазначив пан Астахов, ще один майбутній міжнародний термінал `D`, який будує турецька компанія `Догуш Іншаат`, планують завершити до грудня 2011-го року. На нього планують витратити близько 2 млрд. гривень. `Очікується, що термінал зможе приймати 10 млн. пасажирів на рік. Там будуть кафе, ресторани, магазини безмитної торгівлі, а на пероні терміналу ми передбачили 21 паркувальне місце для літаків`, - зазначив пан Астахов.

Він наголосив, усі проекти, які нині реалізовуються, втілюються не лише до Євро-2012, їхнє будівництво передбачене програмою розвитку аеропорту, а підготовка до чемпіонату лише прискорила їхнє втілення.

Сергій Ющишин з аеропорту `Бориспіль`, Юлія Самаєва, Інформаційний центр `Україна – 2012`

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6847