Мінсім`ї: В ході реконструкції НСК `Олімпійський` виконано близько 40% від загального обсягу будівельно-монтажних робіт

Мінсім`ї: В ході реконструкції НСК `Олімпійський` виконано близько 40% від загального обсягу будівельно-монтажних робіт

Станом на 1 грудня 2009 року в ході реконструкції НСК `Олімпійський` виконано близько 40% від загального обсягу будівельно-монтажних робіт. Про це повідомив Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час проведення чергового засідання виконавчого комітету з реконструкції НСК `Олімпійський`. Міністр зазначив, що генеральний підрядник АТ ХК `Київміськбуд` за 365 днів у відповідності до підписаної угоди виконав цілий ряд важливих будівельно-монтажних робіт, які складають майже 40% від загального обсягу. Зокрема, будівельникам вдалося повністю демонтувати, а потім збудувати наново нижній ярус трибун для глядачів, підсилити та відновити конструкції верхнього ярусу. Завершені роботи з перенесення інженерних мереж з-під стадіону, з влаштування паль підпірних стін та естакади. Тривають роботи із зведення каркасу естакади та об`їзної дороги. У так званій `холодній зоні`, з зовнішнього боку трибун виконуються роботи з влаштування палевого поля, ростверків, фундаментів під покрівлю, стін та перегородок. У західній частині стадіону для облаштування сучасного VIP-корпусу будівельникам довелося демонтувати будівлю адміністрації та частину трибун. Зараз у VIP-зоні завершуються роботи з влаштування палевого поля, гідроізоляції, а також триває зведення залізобетонних конструкцій.

За словами Міністра, сьогодні до виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції стадіону залучено 36 будівельних організацій, 1325 робітників, майже 400 інженерно-технічних працівників, 181 одиниця будівельної техніки. Крім того, на думку Міністра, кількість будівельних спеціалістів та техніки на будівельному майданчику буде зростати.

Юрій Павленко підкреслив, що аналіз виконання будівельно-монтажних робіт дозволяє стверджувати, що всі роботи з реконструкції НСК `Олімпійський` ведуться у відповідності до графіка, затвердженого УЄФА. Жодного суттєвого відхилення немає. `Це дає впевненість, що реконструкція буде завершена вчасно. Тобто в грудні наступного року ми закінчимо будівельно-монтажні роботи, а в липні 2011 року на НСК `Олімпійський` відбудеться перший офіційний матч`, - зазначив Ю. Павленко.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6849