На НСК `Олімпійський` виконано вже 40 відсотків будівельно-монтажних робіт - Юрій Павленко

На НСК `Олімпійський` виконано вже 40 відсотків будівельно-монтажних робіт - Юрій Павленко

НСК `Олімпійський` за всіма параметрами - кращий з усіх стадіонів України і Польщі, які прийматимуть футбольне Євро-2012. Про це під час брифінгу для журналістів з Болгарії, Хорватії, Росії, Угорщини та Німеччини заявив міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Зустріч високопосадовця та представників іноземних ЗМІ відбулася в рамках прес-туру, організованого Інформаційним центром `Україна-2012`.

За словами міністра, на сьогодні на головній спортивній арені Євро-2012 будівельно-монтажних робіт виконано на 40 відсотків від загального обсягу. `Ще рік тому будівництво НСК `Олімпійський`, за висновками експертів УЄФА, знаходилося `в чорній зоні`. Тобто вони вважали, що цей об`єкт не можна збудувати вчасно. Низьким був рівень довіри до того, що українські компанії спроможні звести стадіон класу `еліт`. Нині ситуація кардинально змінилася. За визначенням представників УЄФА, стадіон уже `перебуває у зоні довіри`, яка передбачає, що об`єкт буде зведений і зданий в експлуатацію вчасно`, - наголосив Ю.Павленко.

Він додав, що НСК `Олімпійський` - чи не перший великий проект в Україні, який втілюється в життя за європейськими стандартами. Витратити на спортивну споруду становитимуть близько 3,2 млрд грн. Після реконструкції багатофункціональний спорткомплекс матиме 69 тисяч місць.

Акцентував свою увагу міністр і на підготовці тренувальних баз до Євро-2012. `Нині ми готуємо 28 тренувальних баз, які під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року зможуть прийняти команди-учасниці турніру. 22 з них ми будемо модернізувати, а ще шість знаходяться на стадії розробки проектів`, - сказав Ю.Павленко.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6856