Вже у 2011 році гостей Донецька зустрічатиме новий, сучасний аеропорт

Вже у 2011 році гостей Донецька зустрічатиме новий, сучасний аеропорт

`Донецький аеропорт у дні проведення Євро-2012 прийматиме до 31 000 пасажирів на день. З них 14 тис. уболівальників прийматиме новий термінал, 7 тис. – існуючий та 10тис. - тимчасовий`, - про це повідомила начальник департаменту економіки і суспільного розвитку аеропорту `Донецьк` Дар’я Жерліцина, під час презентації плану оновлення летовища учасникам міжнародного медіа-туру, організованого Інформаційним центром `Україна – 2012`.

Не лише вимоги УЄФА стали причиною реконструкції летовища, насамперед на цей процес вплинули вимоги часу. Відповідно до проекту реконструкції та модернізації міжнародного аеропорту `Донецьк`, до 2012 року там буде збудовано новий аеровокзальний комплекс та злітно-посадкову смугу. Після цих реновацій, пропускна здатність летовища зросте до 1000 пас./годину. А нова злітна смуга, будівництво якої буде завершене у першому півріччі 2011 року, зможе приймати літаки усіх класів без обмеження їхньої максимальної злітної ваги. Поблизу терміналу буде збудовано перон площею 48 тис. кв. м, закритий паркінг на 600 місць та відкритий - на 1200 місць. Над оновленням летовища з 2007-го року працює вітчизняна компанія `Альтком`.

Пані Жерліцина зауважила, що через масштабність проекту будівництво нового терміналу відбуватиметься у два етапи, перший з яких буде завершений до кінця 2011-го року. Вартість будівництва складе 119, 5 млн. євро. Також вона повідомила, що для прийняття уболівальників Євро-2012 передбачене також встановлення тимчасового терміналу. За схему його зведення взяли проект компанії `Украеропоект`. Орієнтовна вартість цього терміналу – 1,5 млн. євро. Запрацює він вже наступного року, оскільки саме на нього планують перевести частину регулярних рейсів, що розвантажить діючий термінал і дозволить провести його реконструкцію.

Будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту `Донецьк` практично завершене: з 4000 метрів залишилося побудувати ще 400 м. Після завершення цього будівництва, аеропорт зможе цілодобово приймати до 140 літаків усіх класів. Крім того, минулого року керівництво аеропорту закупило нове світлосигнальне обладнання фірми `Siemens`, яке буде встановлено та запущено в експлуатацію по закінченню будівництва.

Сергій Ющишин
http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6854