Іван Васюник: За останні пів року Україна демонструє у підготовці до Євро-2012 фізичний прогрес на всіх об`єктах

Іван Васюник: За останні пів року Україна демонструє у підготовці до Євро-2012 фізичний прогрес на всіх об`єктах

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник та Міністр спорту та туризму Польщі Адам Гєрш висловили задоволення прогресом, який зробили Україна і Польща в плані підготовки інфраструктури до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

`Мені приємно констатувати, що Польща протягом останніх двох років демонструє стабільний прогрес у підготовці всіх об‘єктів інфраструктури чотирьох міст`, – наголосив Віце-прем’єр І.Васюник.

Він також подякував польському міністру за те, що той розділяє позицію української сторони, українського уряду, яка була задекларована в останньому звіті в Ньоні 23 листопада. За словами українського Віце-прем’єра, Україна переконана, що вона в стані вчасно і якісно підготувати 4 українських міста для проведення турніру, а місто Київ - для проведення фінального матчу чемпіонату Євро-2012.

`Ще майже півроку тому дискусії щодо значення для України і Польщі проведення чемпіонату на паритетних засадах - в 4 українських і 4 польських містах – можливо, і оцінювалися рядом експертів УЄФА, як розмови символічного характеру. Однак, результат роботи України і чотирьох українських міст за останні пів року, фізичний прогрес на всіх об‘єктах, ситуація зі стабільним фінансуванням дає нам впевненість. І я переконаний, це стане основою для прийняття 11 грудня Виконкомом УЄФА позитивного рішення щодо підтвердження 4 міст України для проведення чемпіонату і проведення фінального матчу в місті Києві`, – наголосив І.Васюник.

Зі свого боку польський Міністр спорту та туризму Адам Гєрш зауважив, що результат залежить не тільки від кожної держави окремо, а і від усіх спільних дій двох країн. `Польща реалізує свою програму підготовки згідно з планом. Хоча, звісно, на кожному етапі можуть виникати ті чи інші проблеми`, – підкреслив А.Гєрш.

`Ми спостерігаємо, що Україна дуже вдало здійснює заплановану підготовку. І під час зустрічі на Спостережній раді у Швейцарії ми ознайомилися зі звітом на цю тему, який ще раз переконав нас в успішності. Я висловив думку і в Швейцарії, і під час наших переговорів, що чемпіонат буде проведено симетрично в чотирьох містах України і чотирьох містах Польщі. Це наш спільний чемпіонат, а рішення це буде прийняте 11 грудня`, – сказав Міністр спорту та туризму Польщі.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6860