Мінпромполітики: Готується Програма використання антрацитових штибів та вугілля для використання на металургійних виробництвах

Мінпромполітики: Готується Програма використання антрацитових штибів та вугілля для використання на металургійних виробництвах

На ЗАТ `Донецьксталь` під головуванням заступника Міністра промислової політики України Володимира Севернюка відбулась нарада з питань підготовки Програми використання антрацитових штибів та вугілля для вдування пиловугільного палива (ПВП) в доменні печі у технологічних процесах металургійних виробництв.

Заступник Міністра Володимир Севернюк відзначив важливість впровадження енергозберігаючих технологій на виробництві підприємств ГМК для економіки нашої держави. На сьогодні устаткування для вдування ПВП вже встановлено на Алчевському та Донецькому метзаводах, а на черзі – Металургійний комбінат імені Ілліча. Впровадження технології вдування пиловугільного палива дозволяє в значній мірі зменшити використання природного газу. А для забезпечення підприємств необхідною сировиною для приготування пиловугільного палива, Мінпрополітики було підготовлено проект Програми використання антрацитових штибів та вугілля для вдування ПВП в доменні печі у технологічних процесах металургійних виробництв.

За результатами наради було вирішено доопрацювати проект документу з урахуванням пропозицій та зауважень, що прозвучали в ході обговорення. Фахівці погодились, що в переліку заходів виконання Програми варто передбачити розроблення технічних умов на сировину для виготовлення ПВП, розрахувати необхідну кількість вугільної сировини (за марками) для виробництва ПВП по роках. А вже після затвердження доопрацьованого проекту документу створити Координаційну раду з виконання Програми за участю представників Мінпромполітики, Мінвуглепрому, ОП `Металургпром`, УНПА `Укркокс`, ДП `Вугілля України`, металургійних підприємств, наукових установ.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6886