У фінансових питаннях будівництва НСК `Олімпійський` усе прозоро

У фінансових питаннях будівництва НСК `Олімпійський` усе прозоро

Експертна комісія з моніторингу об’єктів будівництва, що споруджується за державні кошти в рамках підготовки України до Євро-2012, позитивно оцінила хід реконструкції НСК `Олімпійський`. Про це у своєму листі на ім’я Прем’єр-міністра України Юлія Тимошенко зазначив голова експертної комісії, заступник керівника Головного контрольно-ревізійного управління України Геннадій Дмитренко – повідомляє прес-служба Мінсім’їмолодьспорту.

У процесі вивчення експертною комісією ходу реконструкції стадіону НСК `Олімпійський`, було висловлено низку зауважень та пропозицій щодо організації безперервного будівельного процесу та оптимізації витрат, спрямованих на реконструкції стадіону.

Більшість таких пропозицій Міністерством та державним підприємством НСК `Олімпійський` враховано. Зокрема, розроблено та затверджено структуру управління проектом реконструкції та будівництва об`єктів НСК `Олімпійський`; затверджено графік робіт з реконструкції, у т. ч. інтегрований графік влаштування покрівлі, та погоджено його генеральним проектувальником GMP та усіма субпідрядниками, які безпосередньо виконують роботи; замовником будівництва погоджені у встановленому порядку субпідрядники усіх рівнів; оголошено тендер на визначення головного виконавця науково-технічного супроводу.

За результатами проведених контрольних заходів комісією та органами контрольно-ревізійної служби також було встановлено, що в ході реконструкції НСК `Олімпійський` випадків закупівлі будматеріалів та обладнання за завищеними цінами не виявлено. Використовуються будівельні матеріали виключно вітчизняного виробництва. Відповідні тендери на їхню закупівлю були проведені генеральним підрядником АТ ХК `Київміськбуд`.

Для того, аби не допустити відставання сьогодні, 10 грудня, під час засідання Виконкому з реконструкції НСК `Олімпійський`, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту України Юрій Павленко доручив у стислі терміни підготувати та внести на розгляд Уряду пропозиції щодо здійснення вичерпних заходів для оплати та ввезення на митну територію України всіх необхідних матеріалів та конструкцій для влаштування покрівлі стадіону.

За словами Міністра, позитивна оцінка Головного контрольно-ревізійного управління щодо ходу реконструкції стадіону НСК `Олімпійський`, стала можливою завдяки запровадженню на усіх етапах та ділянках робіт всебічного фінансово-правового моніторингу та контролю. В зв’язку з цим, Юрій Павленко дав доручення ще більше посилити системний контроль з боку Міністерства за цільовим використанням бюджетних коштів, і особливо авансових платежів.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6888