УЄФА оцінив Україну на 100% – затверджено всі українські міста

УЄФА оцінив Україну на 100% – затверджено всі українські міста

Сьогодні Виконком УЄФА ухвалив рішення про розподіл приймаючих міст України та Польщі, які проведуть Євро-2012. Союз європейських футбольних асоціацій об’єктивно оцінив українські старання – Євро в Україні прийматимуть всі чотири міста Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право поставити знак оклику в турнірі залишається за столицею України – фінальний матч Євро відбудеться на НСК `Олімпійський`. Про це сказав Григорій Суркіс спеціальному кореспонденту Інформаційного центру `Україна-2012` Олександру Гливинському, щойно вийшовши із зали засідань Виконкому.

Єдине застереження футбольних вископосадовців - підготовка в Україні не має зупинятися ні на мить. Президент ФФУ прийняв вітання від Мішеля Платіні і своєго колеги з Польського Футбольного Союзу Гшегожа Лято, і всі вони разом відправилися на історичну прес-конференцію, на якій було оголошене чергове доленосне для України рішення УЄФА.

Експерти Європейського футбольного союзу ретельно інспектували всі інфраструктурні об’єкти нашої країни щомісяця, а подекуди і частіше. Наша країна знайшла фінансові, організаційні та людські ресурси для втілення проекту Євро на 100%.


Винесенню рішення передувало засідання, яке розпочалося з самого ранку - о 9:00 за португальським часом (11:00 – за київським). Члени Виконкому обговорювали вирішальні аспекти справи - їхні аргументи, народжені з об’єктивних висновків експертів, стали вирішальними для винесення вердикту.
Григорій Суркіс виступав перед Виконкомом перед голосуванням. Президент ФФУ наголосив на тому, що Україна здійснила низку важливих кроків назустріч УЄФА і Євро-2012 в рамках європейських стандартів. Незважаючи на втрату часу на початковому етапі підготовки, Україна змогла вибудувати сталу структуру відповідальних за проект організацій на міждержавному, центральному та місцевому рівнях.


Після цього відбулося закрите навіть від президента ФФУ голосування членів Виконкому. Українські аргументи подіяли на уефа. На даний момент футбольна Європа повністю довірилася Україні і Польщі, а майбутній чемпіонат вже вийшов із зони ризику.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6894