НАЕР: Провідні корейські компанії зацікавлені інвестувати енергоефективні проекти в Україні

НАЕР: Провідні корейські компанії зацікавлені інвестувати енергоефективні проекти в Україні

Провідні корейські компанії зацікавлені інвестувати енергоефективні проекти в Україні. Про це заявив Надзвичайний і повноважний Посол Республіки Корея Пак Ро-Бьок на відкритті круглого столу `Енергоефективні проекти в Україні`.

За його словами, Уряд Кореї має вельми оптимістичні сподівання стосовно співпраці двох держав у сфері енергоефективності. Пак Ро-Бьок зазначив, що поштовхом до цього став цьогорічний візит Прем’єр-міністра України до Кореї, в ході якого було запропоновано розпочати партнерство в цьому напрямку.

Першим практичним кроком пан Посол назвав підписання меморандуму про взаєморозуміння між Національним агентством з питань ефективного використання енергетичних ресурсів та Корейським інститутом розвитку, а також те, що, наразі, такі компаній як SAMSUNG, POSCO, KOTRA та ряд інших готові розглядати реальні проекти для спільного впровадження.

Голова НАЕР Сергій Єрмілов, в свою чергу, подякував пану Послу за активний та практичний розвиток співпраці. Він висловив сподівання, що проведення круглого столу, в рамках якого корейській стороні буде презентовано ряд проектів, покладе початок практичній участі корейських компаній, технологій та інвестицій в програмах енергоефективності в нашій державі. Сергій Єрмілов зазначив, що Україна зробила свій вибір майбутнього, вона стала на шлях розвитку енергоефективної економіки. `До 2015 року ми маємо на 20% знизити енергоємність ВВП. Це непросте завдання, але реальне. Сподіваємось, що в його досягненні буде частка україно-корейського партнерства`, сказав Голова НАЕР.

Круглий стіл `Проекти енергоефективності в Україні` організовано Посольством Кореї в Україні та Національним агентством України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів. В рамках заходу було презентовано проект Державної економічної Програми енергоефективності на 2010 – 2015 роки та ряд проектів, які будуть реалізовуватись під час впровадження Програми. Окрім цього, українська сторона презентувала ще біля 10 проектів у житлово-комунальній сфері та альтернативній енергетиці.

Особливий інтерес корейських компаній викликали проекти в сфері використання газу-метану як альтернативного енергоресурсу, модернізації об’єктів комунальної енергетики з використанням новітніх технологій та проекти щодо заміни класичних енергоносіїв альтернативними джерелами енергії.

Також представники компаній, зокрема POSCO, висловили готовність розглядати проекти у сфері гідроенергетики, особливо щодо малих ГЕС та газифікації вугілля.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6900