Укравтодор: Вартість будівництва автодоріг в Україні одна з найнижчих у світі

Укравтодор: Вартість будівництва автодоріг в Україні одна з найнижчих у світі

Вартість проектних робіт, матеріалів та будівництва автомобільних доріг в Україні є чи не найнижчою, порівняно з іншими країнами світу. Про це Голова Державної служби автомобільних доріг України Вадим Гуржос заявив сьогодні на прес-конференції.

`У нас є відповідні міжнародні дослідження. Вартість проектних робіт в Україні набагато нижче, ніж в інших країнах світу, вартість матеріалів також - ми дослідили по роках - набагато нижча, ніж в інших країнах`, - зазначив Вадим Гуржос.

Так, Голова Укравтодору повідомив, що середня вартість будівництва кілометра нової автомобільної дороги в Україні, в залежності від рельєфу, гідрогеології, геометрії дороги, її категорії та інших складових складає від 15 до 35 млн. грн.: `В середньому в світі, в залежності від країни, складності рельєфу та інших причин, вартість складає від 9 до 15 млн. доларів`.

Водночас, Вадим Гуржос відзначив, що якість проектних робіт, матеріалів, дорожньо-будівельних робіт в Україні нічим не поступається європейській якості.

Крім того, коментуючи розповсюджену в деяких ЗМІ публікацію про те, що вартість будівництва 7,7 км доріг, введених в експлуатацію Укравтодором у 2009 році складає 915 млн. грн., Вадим Гуржос відзначив, що ця інформація не правильно журналістами розтлумачена. Він пояснив, що дані про введення в експлуатацію 7,7 км автомобільних доріг дійсно відповідають дійсності, але вартість будівництва цих доріг складає всього 48 млн. грн., а не 915 млн.: `Решту коштів було використано на будівництво і реконструкцію інших 170 об`єктів, які на даний час ще є незавершеним будівництвом`.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6943