Мінпромполітики: З другого кварталу 2010 року прогнозується суттєве пожвавлення на українському металургійному ринку

Мінпромполітики: З другого кварталу 2010 року прогнозується суттєве пожвавлення на українському металургійному ринку

У місті Кривий Ріг Міністр промислової політики України Володимир Новицький провів нараду з питання участі ВАТ `АрселорМіттал Кривий Ріг` у виконанні умов Меморандуму порозуміння з Урядом України і перспектив роботи та розвитку в наступному 2010 році.

Відвідавши декілька провідних цехів `АрселорМітал Кривий Ріг`, Міністр відзначив певні здобутки підприємства з його реконструкції та переоснащення, але й наголосив, що багато чого треба ще зробити у напрямку енергозбереження. Він нагадав, що завдання з технічного переозброєння та впровадженням енергоефективних технологій і обладнання передбачені умовами приватизації підприємства – `це питання знаходиться на постійному контролі держави`.

Володимир Новицький зауважив, що важливим для підприємства є зобов`язання з дотриманням цінових паритетів по зовнішнім та внутрішньому ринках, ураховуючи, що саме ВАТ `АрселорМітал Кривий Ріг` є провідним постачальником металургійної продукції на внутрішній ринок.

Крім того, Міністр повідомив, що, враховуючи важливість питання збалансованого забезпечення металургійного виробництва коксом та коксівним вугіллям, Мінпромполітики підписано спільний з Мінвуглепромом наказ `Про затвердження Науково-технічної програми використання антрациту та вугілля для вдування пиловугільного палива в доменні печі на період до 2014 року`, яким затверджено Програму, склад координаційної ради з виконання програми та визначено порядок фінансування заходів програми. Цю програму направлено на розгляд Кабінету Міністрів.

Також Міністр розповів про роботу галузі у цьому році. Зокрема, звернув увагу на прийняту низку урядових постанов і розпоряджень, які дали змогу підприємствам отримувати відповідні замовлення та зберегти, а в останні місяці навіть збільшити, обсяги виробництва. Наприклад, виробництво сталі збільшено з 53,2 тисячі тонн у листопаді 2008 року (найгірший показник періоду спаду виробництва) до 87,9 тисяч/тонн у листопаді 2009 року та до 90 тисяч тонн за підсумками 21 доби в грудні 2009 року.

У цілому, виробництво сталі в цьому році складе близько 30 мільйонів тонн, або 82% від минулорічного обсягу. Це приблизно відповідає світовим показникам, ураховуючи падіння рівня виробництва та споживання металопродукції майже у всіх країнах світу (за винятком Китаю) і на 20-30% краще ніж, наприклад, у країнах ЄС та США.

За словами Міністра, суттєве пожвавлення на українському металургійному ринку очікується з другого кварталу 2010 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6945