Мінтрансзв`язку: Дорожники відзвітували про підготовку транспортної інфраструктури до Євро-2012

Мінтрансзв`язку: Дорожники відзвітували про підготовку транспортної інфраструктури до Євро-2012

Про хід підготовки дорожньо-транспортної структури до Євро-2012 звітували на нараді в Мінтрансзв’язку, що пройшла під головуванням першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка.

`Нашим головним завданням сьогодні є консолідація зусиль всіх підрозділів транспортної галузі, щоб підготовка об’єктів транспортно-дорожнього комплексу до фінальної частини Євро-2012 в Україні проходила стабільно та за планом`, – підкреслив Василь Шевченко, відкриваючи нараду.

Заступник Голови державної служби автомобільних доріг України Микола Березовський відзвітував про обсяги виконаних робіт на дорожніх об’єктах будівництва і реконструкції до Євро-2012 у 2009 році та плани на 2010 рік.

Державною службою автомобільних доріг у 2009 році виконано робіт на суму в 2,5 мільярда гривень, з якої 1,5 мільярд гривень складають кошти державного бюджету. Всі роботи проведені відповідно до Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року. У 2010 році будуть продовжені роботи на таких великих інфраструктуриних об’єктах, як автомобільна дорога М-07 Київ–Ковель–Ягодин, М-02 Кіпті–Глухів–Бачівськ, Р-51 Харків–Перещепине–Новомосковськ, М-05 Київ–Одеса, М-06 Київ–Чоп. Також продовжуватиметься будівництво нових автомобільних доріг та покращення транспортно-експлуатаційного стану існуючих автошляхів, якими здійснюватиметься переміщення гостей та учасників змагань.

Окрім того, Державною службою автомобільних доріг здійснюється підготовка Державної цільової програми розбудови придорожньої та туристичної інфраструктури за основними напрямками руху учасників та гостей фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Проведені торги з визначення підрядників на виконання робіт з капітального ремонту ділянки Бориспіль-Лубни автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський (Компонент 1 спільного проекту Укравтодору з Міжнародним банком реконструкції та розвитку). За результатами проведених тендерів переможцями стали дві українські компанії – `Південьзахідшляхбуд` і `Альтком`, а також турецька компанія `Онур`. Відповідно до зазначеного Компоненту заплановано, що всього буде підписано чотири контракти на виконання робіт з капітального ремонту загальною вартістю 294,5 мільйона доларів США та два контракти на надання консультаційних послуг з технічного нагляду за виконанням робіт загальною вартістю 4 мільйони доларів США. Як тільки дозволять погодні умови, на цій ділянці дороги почнуться роботи з капітального ремонту.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6975