Мінсім`ї: Експерти УЄФА в черговий раз проінспектували підготовку стадіону НСК `Олімпійський`

Мінсім`ї: Експерти УЄФА в черговий раз проінспектували підготовку стадіону НСК `Олімпійський`

У вівторок, 26 січня 2010 року, експертна група на чолі з головою департаменту Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером проінспектувала підготовку стадіону НСК `Олімпійський`, на якому планується проведення фінального матчу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Представники Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, ДП `НСК `Олімпійський`, генерального проектанта компанії gmp, генерального підрядника АТ ХК `Київміськбуд` ознайомили експертів УЄФА з ходом виконання робіт з реконструкції Національного спортивного комплексу `Олімпійський`.

Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив експертам УЄФА, що погодні умови уповільнили темпи виконання окремих видів робіт, зокрема бетонування. Водночас Міністр запевнив, що незначне відставання на 3-4 тижні від графіка будівельно-монтажних робіт буде надолужено у весняний період.

Під час спілкування члени проектної команди київського стадіону ознайомили делегатів від УЄФА Марка Тіммера, Джеда Пойнтона, Бена Веєнбрінка, Трігве Борно, Джона Бітті, Давіда Петріашвілі, Кенні Скотта, Бо Сандстрома та Хеймо Чігла з прогресом у виконанні проекту реконструкції стадіону. Експерти УЄФА наголосили, що для успішної підготовки НСК `Олімпійський` до Євро-2012 необхідно забезпечити стабільне фінансування будівництва та виконання робіт за європейськими стандартами якості.

Присутні на зустрічі обговорили питання організації функціональних зон на прилеглій до НСК `Олімпійський` території під час проведення ЄВРО 2012, схеми управління стадіоном як багатофункціональної арени після завершення чемпіонату.

Крім того, фахівці УЄФА заслухали звіти щодо виконання проектів спортивних арен у Львові та Харкові. На підставі зроблених висновків експерти УЄФА складуть черговий звіт стосовно стадіонів.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6997