В кінці лютого будівництво арени Львова вийде на нову стадію

В кінці лютого будівництво арени Львова вийде на нову стадію

Мер Львова Андрій Садовий надзвичайно задоволений результатом роботи міжвідомчої урядової групи. Він підтвердив, що 1-го лютого була підписана тристороння угода між компанією `Азовінтекс`, `Ареною.ком` та дирекцією з будівництва стадіону. Керівництво міста та країни направили до УЄФА відповідні документи. За умови, що всі сторони, задіяні у реалізації проекту спортивної арени до Євро-2012 у Львові, будуть діяти злагоджено, 25-го лютого будівництво перейде на нову вищу сходинку.

Консолідація зусиль, яка закріплена в угоді, допоможе зменшити терміни втілення проекту та позитивно вплине на якість виконання робіт. `Зауваження, яке було до львівського стадіону, стосувалося координації дій. Адже в нас дуже складна організаційна структура. З одного боку є компанія Азовінтекс, яка є генеральним будівельником. Лідером з проектування є компанія `Арена.Ком` і на субпідряді Науково-дослідний інститут Шумановського. І ця конструкція є складена воєдино`, – пояснив мер Львова.

Андрій Садовий нагадав, що Україна не має досвіду реалізації таких складних споруд. Тим більше, реалізація цього проекту складніша через те, що вона має вкластися в чіткі графіки та умови Європейського союзу футбольних асоціацій. Арена має бути зведена до липня 2011-го року, пройти перевірку матчами, а вже у серпні 2011-го року отримати сертифікат УЄФА, щоби підтвердити стовідсоткову готовність до Євро-2012.

На сьогодні генпідряднику з будівництва оплатили 90 млн. 42 тис. гривень. Компанія `Азовінтекс` отримала 45 млн. 700 тис. грн. авансових коштів для придбання будівельних матеріалів.

`Вчора ми отримали проекти балок і подали їх на експертизу. До четверга ми плануємо, що ця експертиза буде підтверджена, і можна буде збільшувати обсяги будівництва. Завдання чітке – на 25 лютого ми повинні вийти на серйозну стадію будівництва стадіону, на якій спорудження має вестись по всіх осях`, – додав Андрій Садовий.

Перший заступник генерального директора компанії `Азовінтекс` Василь Огороднік повідомив про ситуацію на будівництві: `Сьогодні ведеться робота на північній стороні: встановлення опалубок, заливка бетоном, також ведуться роботи на західній стороні, це так звана VIP-івська зона. Ведеться велика підготовка до початку будівництва по південній і східній частині. Стадіон – це унікальна споруда, і багато будівельників не мають достатнього досвіду і навичок працювати в такому ритмі, тому вони вчаться вже в процесі роботи`.

Представник генпідрядника пояснює зниження темпів будівництва складними погодними умовами, адже у січні панували морози. Зараз на стадіоні працює близько 100 робітників. А з 20-го лютого кількість персоналу, одночасно задіяного на об’єкті, дорівнюватиме 250-ти.

Тепер роботи на стадіоні проводять згідно креслень, погоджених УЄФА. Наразі будують на місці майбутньої північної трибуни: зводять монолітні балки посадових рядів, на яких будуть знаходитися трибуни, а також монолітне перекриття між першим та другим ярусом стадіону.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 7008