Мінсім`ї: Один із пріоритетів діяльності - забезпечення фінансування програми молодіжного житлового кредитування

Мінсім`ї: Один із пріоритетів діяльності - забезпечення фінансування програми молодіжного житлового кредитування

9 лютого 2010 року в селекторному режимі відбулося засідання колегії Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту під головуванням Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка.

Одним з найважливіших питань, розглянутих під час Колегії, стало забезпечення фінансування програми молодіжного житлового кредитування.

Як зазначив Міністр у своєму вступному слові, про критичний стан фінансування цієї програми неодноразово наголошувалося на засіданнях Кабінету Міністрів України. `Міністерство направило не одну доповідну записку на ім’я Прем’єр-міністра України з проханнями про надання необхідних для виконання програми обсягів фінансування`, - повідомив Юрій Павленко.

Зокрема, через практично повну відсутність фінансування програми у 2009 році відбулося замороження будівництва близько 100 житлових будинків, які споруджуються в різних регіонах України, в рамках реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом.

Під час свого виступу Голова Правління Державної спеціалізованої фінансової установи `Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву` Валерій Омельчук звернув увагу і на зменшення обсягів залучення коштів для реалізації програми місцевих органів самоврядування.

`Хоча сьогодні через різні фінансово-кредитні механізми вже забезпечено доступним житлом близько 28 тис. молодих сімей, в першу чергу багатодітних, у всіх регіонах України, наразі подальше існування програми стає практично неможливим`, - зазначив Валерій Омельчук. `Лише завдяки залученню коштів органів місцевого самоврядування у поточному році вдалося забезпечити введення в експлуатацію ряду будинків для молодих сімей, які споруджувалися в рамках реалізації державної програми забезпечення молоді житлом`, - наголосив він.

У результаті розгляду даного питання членами колегії було прийнято рішення від імені колегії звернутися до Прем’єр-міністра України з пропозиціями щодо виправлення критичної ситуації у сфері молодіжного житлового кредитування у 2010 році шляхом передбачення у Законі України `Про Державний бюджет на 2010 рік` коштів на надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у обсязі 100 млн. грн. та на часткову компенсацію відсоткових ставок кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла – у обсязі 180,5 млн. грн. з урахуванням заборгованості за 2009 рік у обсязі 62,7 млн. грн.

`Я сподіваюсь, що Прем’єр-міністр приділить достатню увагу існуючій проблемі, адже шляхом фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом вирішується не лише питання забезпечення житлом молодих сімей та працівників бюджетної сфери, а й можливість створення умов для збільшення народжуваності та подолання демографічної кризи`, - наголосив Юрій Павленко.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7025