Іван Васюник: На сьогодні нагальним є забезпечення фінансування пріоритетних об`єктів Євро-2012

Уряд, за пропозицією Віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника, дав протокольне доручення забезпечити у найближчий тиждень достатнє фінансування пріоритетних об’єктів Євро-2012. Про це повідомив журналістам Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник під час підходу до преси на НСК `Олімпійський`.

`Сьогодні нагальним є забезпечення фінансування пріоритетних об’єктів Євро-2012. Крім НСК `Олімпійський`, також ідеться про будівництво аеропортів у Донецьку, Харкові та Львові та фінансування завершення робіт на Харківському стадіоні`, – сказав Іван Васюник.

Урядовий куратор Євро-2012 нагадав, що йдеться про виконання у повному обсязі постанови КМУ, яка була прийнята у січні щодо повного фінансування у січні-березні місяці ключових об’єктів Євро-2012.

Зокрема, це 90 мільйонів гривень потреби будівництва Донецького аеропорту, 250 млн. гривень - потреби на будівництво НСК `Олімпійський`, 44 млн. - на дофінансування будівництва аеропорту `Бориспіль`, 36 млн. гривень - на стадіон `Металіст` у Харкові, 21 мільйон гривень – на львівський аеропорт.

Також Віце-прем’єр повідомив, що будівництво НСК `Олімпійський` в цьому році вже профінансовано на 150 мільйонів гривень. За планом, до кінця лютого потреби НСК `Олімпійський` на перших три місяці цього року будуть закриті.

`Відповідно до прийнятих Урядом рішень на цей час НСК `Олімпійський` фінансується вчасно, пропорційно і відповідно до потреби. На січень–березень місяць за замовленням НСК має профінансуватися 250 мільйонів гривень`, - підсумував Іван Васюник.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7063