Будівництво стадіону зрушило з мертвої точки

Будівництво стадіону зрушило з мертвої точки

Багатостраждальне будівництво львівського стадіону відновлюється. З 25 лютого там кипить робота…

Протягом останніх кількох місяців усі роботи на спортивній арені велися мляво, подекуди їх взагалі припиняли… Міська рада навіть погрожувала генпідряднику – компанії `Азовінтекс` – розірвати з нею угоду… Непорозуміння між обома сторонами виникли через неточності у технічній документації та у зв’язку з політичними перепонами. Нині, за словами високопосадовців, усі перешкоди знято. Термін здачі спортивної арени - липень 2011 року.

Проект компанії `Альпіна` довелося вдосконалювати (із вибором компанії, яка б виконала це завдання, виникли розбіжності). Та й роботи з проектом розтягнулися у часі. Однак 23 лютого компанія `Азовінтекс` отримала всі необхідні робочі документи для проведення робіт на південній та східній частині стадіону. Про це повідомив в.о керівника дирекції з будівництва стадіону Роман Черкас. На цій посаді він замінив Віталія Сулиму, який перебуває у відпустці. А от чи повернеться посадовець на своє робоче місце – з цього приводу точаться дискусії… Досі Черкас працював першим `замом` В. Сулими. `На північній та західній стороні об’єкта роботи фактично не припинялися. Невиконаними були лише деякі із запланованих робіт`, - сказав Черкас.

Відтепер будівельні роботи на майбутній футбольній арені проводяться одночасно по всьому периметру будівельного майданчика. На об’єкті працюють 170 будівельників.

У п’ятницю, 26 лютого, до Львова з робочим візитом завітав віце-прем’єр міністр Іван Васюник. `Кількість працівників на стадіоні буде подвоюватися, а потім – потроюватися. Будівельний майданчик ожив. До 15 березня буде представлений скоригований проект будівництва стадіону. Робоча група рекомендуватиме виділити Львову додатково авансом 50 млн. грн. на стадіон. Проект буде завершений і зданий вчасно`, - наголосив І.Васюник.

За словами посадовців, інших планів щодо участі Львова у Євро-2012 не виношується, але все залежить від міста... Та й про вихід стадіону з кризи констатувати зарано… Правда, все би нічого, тільки українські будівельники скаржаться, що зарплата у них – мізерна…

http://www.wz.lviv.ua/
Идентификатор: 7092