Василь Куйбіда: `В Україні практично сформована правова основа формування нормативного простору у будівництві`

Василь Куйбіда: `В Україні практично сформована правова основа формування нормативного простору у будівництві`

Останні роки нормативна база у галузі будівництва розвивається системно і за оцінками експертів відрізняється в позитив у порівнянні з будівельними комплексами країн СНД. Так зазначив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на засіданні Колегії відомства. Від підкреслив, що незважаючи на суттєве зниження фінансування, темпи розвитку нормативної бази збережено.
До слова, нормативна база у галузі будівництва становить близько 1400 документів державного рівня.
Документи колишнього Радянського Союзу складають близько половини. Всі вони потребують першочергового перегляду, оскільки змінилася соціально-економічна ситуація в країні, а також суттєвого розвитку набули будівельна наука, техніка та технології.
За словами Василя Куйбіди, розвиток нормативної бази в Україні здійснюється з використанням досвіду Європейського Союзу щодо адаптації законодавства та гармонізації нормативних документів.
`Зроблено у цьому напрямі чимало: Урядом затверджено Технічний регламент будівельних виробів, будівель і споруд, який розроблено з урахуванням вимог відповідної Директиви Ради Європи, впроваджено процедуру аналогічну Європейському технічному ухваленню. Набули чинності державні будівельні норми, розроблені на основі Європейських тлумачних документів та керівні документи Євросоюзу в галузі будівництва, гармонізовано структуру нормативної бази з діючою у ЄС, розробляються Єврокоди`, - констатував Міністр.
За словами Василя Куйбіди, в Україні практично сформована правова основа формування нормативного простору у будівництві.
Протягом минулого року. Як прозвучало на засіданні Колегії, Міністерством забезпечено розроблення і введення в дію нових державних будівельних норм з проектування готелів, підприємств торгівлі та підприємств громадського харчування, розроблених з урахуванням сучасних вимог до обслуговування населення.
За результатами наукових і експериментальних досліджень, які проводилися на об`єктах експериментального будівництва, розроблено державні будівельні норми на проектування висотних житлових і громадських будинків, які набули чинності з 1 вересня 2009 року.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7111