Біля НСК Олімпійський мають намір звести дев`ятиповерховий паркінг на 1 тисячу місць

Біля НСК Олімпійський мають намір звести дев`ятиповерховий паркінг на 1 тисячу місць

Біля НСК `Олімпійський`, на вулиці Фізкультури, планують побудувати перший в Києві автоматичний паркінг на 1 тис. автомобілів висотою в дев`ять поверхів, пише `Газета по-киевски`.

Паркінг складатиметься з десяти так званих модулів – кожен розрахований на сотню місць, з окремим автоматичним підйомником. Місця для машин зроблять в два ряди по шість штук. Довжина одного місця – 5,4 м., ширина і висота – 2,5 м.

Всього оновленому `Олімпійському` за вимогами УЄФА необхідно 14 тис. місць для парковки. Паркінг на вулиці Фізкультури, звичайно, повністю проблему не вирішить. Під Троїцькою площею мають намір обладнати 400 паркомісць, ще в планах Київської адміністрації два паркінги на 2,4 тис. місць. А всі інші місця для парковки на час проведення чемпіонату чиновники планують розмістити тимчасово в найближчих дворах, а також гаражах населення, `позичивши` їх для чемпіонату.

Згідно з проектом, вартість будівництва одного автомобільного місця в новому паркінгу – $8–10 тис. Відповідно, загальна вартість проекту – $8–10 млн. Після Євро-2012 місця продаватимуть. Передбачається, що ціна паркомісця в цьому районі складатиме близько $25 тис.

http://2012ua.net
Идентификатор: 7134