Площу перед НСК Олімпійський проектуватимуть молоді архітектори та дизайнери

Площу перед НСК Олімпійський проектуватимуть молоді архітектори та дизайнери

12 березня завершується термін подачі проектів на найкращу концепцію облаштування та святкового оформлення Троїцької площі перед Національним спорткомплексом `Олімпійський` в Києві. Головною умовою щодо організації простору площі перед НСК, є її багатофункціональність, яка має передбачити особливості площі до Євро-2012 і після нього.

Спробувати свої сили в упорядкуванні головної спортивної площі країни були запрошені усі молоді архітектори та дизайнери, а також ентузіасти - аматори, чиї проекти мають розглядатися в категорії `Поза конкурсом`.

Реконструкція площі перед НСК проводиться під егідою Британської Ради в Україні та Київської організації Національної Спілки архітекторів України. До складу журі входять директор Британської Ради в Україні та аташе з питань культури Маргарет Джек і Керем Ченгіз, який є директором Українського представництва Британської фірми Chapman Taylor (це відома проектно-дизайнерська компанія Великобританії, яка має 16 представництв по всьому світу і працює на всіх континентах).

„Конкурс було влаштовано саме для молодих спеціалістів, тому що концепція має включати новітні технології та креативні рішення, - наголошують в Київській організації Національної Спілки архітекторів України, - головна мета – створити такий проект, який врахує соціальний, економічний та культурний аспекти життя столиці. Тобто поєднати функціональну складову та органічно вписати прилеглу до НСК `Олімпійський` територію до центральної частини міста.`

Журі буде розглядати конкурсні роботи три дні, 15-17 березня, а результати оголосять 18-20 березня 2010 року. Автори найкращих проектів отримають Дипломи Лауреатів Конкурсу і грошові премії, передбачено також заохочувальні премії для учасників категорії „Поза конкурсом`.

І. Тимошенко
http://www.golosua.com/
Идентификатор: 7143