Укравтодор продовжує підготовку до Євро-2012

Укравтодор продовжує підготовку до Євро-2012

Одним із найвідповідальніших напрямів діяльності Укравтодору залишається підготовка до Євро-2012. Тому головним завданням дорожньої галузі сьогодні є будівництво, реконструкція та капітальний ремонт за європейськими стандартами автомобільних доріг, якими їздитимуть уболівальники. На цьому вкотре було наголошено під час апаратної наради, що відбулася днями у Мінтрансзв’язку.

`У 2009 році Укравтодор працював за складних фінансових умов, проте загалом за рік, не зважаючи на перебої з фінансуванням, Державною службою автомобільних доріг України виконано значний обсяг робіт`, – зазначив заступник голови Укравтодору Зеновій Холоднюк.

За підсумками року на підготовку до Євро-2012 було витрачено понад 2,5 млрд. грн. Зокрема, ці кошти пішли на будівництва та реконструкцію об’їзних автомобільних доріг навколо міст, які готуються до проведення чемпіонату в Україні.

За рахунок кредиту ЄБРР та дольової участі у проекті `Ремонт автомобільної дороги Київ – Чоп` було капітально відремонтовано цю дорогу у межах Львівської, Рівненської та Житомирської областей. Загалом на це було витрачено 1,4 млрд. грн.

Крім того, автодорожнє відомство розробило низку нормативно-правових актів відповідно до Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування. Втілення їхніх положень у життя дозволить в рази покращити рівень обслуговування на вітчизняних автошляхах.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 7145