Мінрегіонбуд пропонує закласти в Держбюджеті 2 млрд.грн. на будівництво житла

Мінрегіонбуд пропонує закласти в Держбюджеті 2 млрд.грн. на будівництво житла

`Житло втратило головного інвестора. Люди не ризикують вкладати кошти у незавершене будівництво. При цьому попит на житло не зник, він лише відкладений`. Про це сказав Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на розширеній нараді щодо невідкладних заходів для стабілізації діяльності будівельної галузі та розвитку житлового будівництва. За словами Міністра, в середньому щороку населення фінансувало 55% - 65% новозбудованого житла, а в 2009 році - лише 49%.
`Головне наше з вами завдання - повернути довіру людей`, - звернувся Міністр до учасників наради.
Він поінформував, що у 2009 році було введено в експлуатацію всього 6,4 млн. кв. м. житла, що на 39 % менше, ніж у 2008. `При цьому 9 регіонів скоротили обсяги введення житла більше ніж у 2 рази, а Херсонська та Луганська області – більш ніж утричі`.
До речі, у розрахунку на 1 тисячу осіб наявного населення у 2009 році в Україні введено в експлуатацію 139 кв. метрів житла, що на 39 % менше, ніж у 2008 році. Найгіршим цей показник є у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях. Це не бідні області, але цією проблемою ніхто не опікується.
`Динаміка обсягів введення в експлуатацію житла свідчить про те, що у житловому будівництві проблеми набувають системного характеру`, - зазначив Міністр.
Володимир Яцуба також поінформував, що Мінрегіонбуд пропонує закласти в Державний бюджет України на 2010 рік 2 млрд. грн. на житлове будівництво. Кошти, за його словами, підуть на програми будівництва пільгового житла і здешевлення будівництва. Максимальна увага Мінрегіонбуду у питаннях добудови житла, зі слів Міністра, приділятиметься регіонам.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7231