Мінтрансзв`язку: Дарницький міст буде збудовано

Мінтрансзв`язку: Дарницький міст буде збудовано

Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко взяв під особистий контроль будівництво та введення в експлуатацію Дарницького залізнично-автомобільного мосту через Дніпро в Києві. Про це він заявив під час поїздки-огляду будівельних майданчиків стратегічних для столиці транспортних об’єктів – Дарницького мосту та Дарницького вокзалу.

Міністр заслухав представників зацікавлених у реалізації проекту сторін, яких представляли генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк, перший заступник Міністра Володимир Корнієнко, заступник Міністра Олексій Баранов, начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин, підрядники проекту – ТОВ `БМК` `Планета-Міст`, ЗАТ `Гідроінжбуд`, ОАО Мостобуд, ДП `Київдіпротранс`.

Як зазначив Міністр, на сьогоднішній день немає жодних перешкод, які б заважали будівництву мосту. Є труднощі з фінансуванням, але їх треба подолати. Підрядники готові до праці, тому отримали завдання від Міністра терміново надати графіки поетапного виконання робіт.

`Звітувати про виконання робіт – щотижнево. Йдеться про глобальний державний проект. Нове залізничне сполучення та пропуск 50 тисяч автомобілів щодоби значно покращать транспортні можливості столиці. Все це робиться для людей. Тому будь-які перепони, що гальмують розвиток проекту, ми зніматимемо інтелігентно і водночас жорстко`, – наголосив Костянтин Єфименко.

Найближчим часом Костянтин Єфименко ініціюватиме проведення спільної наради з Київською міською державною адміністрацією щодо організації транспортної розв’язки на під’їздах до мосту та має намір обговорити низку проблемних питань, пов’язаних з будівництвом Дарницького залізничного вокзалу.

`Залізничники та міська влада Києва повинні сісти за стіл конструктивних переговорів, щоб прийняти єдине рішення і вийти на Уряд з пропозиціями щодо бюджету`, – сказав Костянтин Єфименко.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7240