Уряд затвердив проект будівництва аеропорту `Донецьк`

Уряд затвердив проект будівництва аеропорту `Донецьк`

Уряд затвердив скоригований комплексний проект будівництва та титулу будови злітно-посадкової смуги комунального підприємства `Міжнародний аеропорт `Донецьк`. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Уряду 7 квітня 2010 року.

Згідно з розпорядженням, протяжність злітно-посадкової смуги становитиме 4 тис. метрів, площа забудови – 76,5 га. Будівництво розраховано до 2011 року.

Втілення в життя даного проекту дасть змогу створити стратегічний авіаційний об’єкт у Східній Україні – аеропорт, здатний приймати будь-які типи повітряних суден за умови високого рівня обслуговування пасажирів під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Основне завдання проекту – забезпечити ефективне функціонування регіональної транспортної системи та зробити авіаперевезення доступними для більшості населення. У цьому полягає основний резерв збільшення обсягів авіаперевезень, підвищення експортного потенціалу Донецького регіону на міжнародному ринку авіаційних перевезень і послуг.

Для здійснення будівництва використовуватимуться кошти державного бюджету за умови співфінансування об’єкта за рахунок коштів обласного бюджету, а також інших, передбачених законодавством, джерел, що дасть можливість гарантовано завершити будівництво і ввести об’єкт в експлуатацію у 2011 році.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 7281