Подоланню стагнації будівельного ринку заважає безробіття та криза довіри

Подоланню стагнації будівельного ринку заважає безробіття та криза довіри

Міністр регіонального розвитку та будівництва зустрівся з представниками компанії `Українська торговельна гільдія`. Головною темою зустрічі став пошук шляхів усунення недовіри учасників ринку будівельних послуг.

Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба провів зустріч з генеральним директором компанії `Українська торговельна гільдія` Вадимом Непоседовим і директором компанії Віталієм Бойко.

Учасники зустрічі обмінялись думками і пропозиціями щодо ситуації у будівельній галузі України. За словами представників компанії, основними причинами негативних тенденцій у будівництві є криза довіри (інвесторів і банків – до забудовників) і падіння платоспроможного попиту через зменшення доходів, безробіття, валютні коливання.

В.Яцуба вкотре наголосив, що питання відновлення довіри до банківського сектору і забудовників є безальтернативним напрямом діяльності Кабінету Міністрів, оскільки `консолідація зусиль на основі спільних прагнень є не лише антикризовим заходом, але і запорукою позитивної динаміки в економіці в довгостроковій перспективі`. Очільник Міністерства підкреслив, що консолідовані кроки влади і бізнесу в цьому напрямі є необхідним доповненням антикризових заходів у фінансово-бюджетній сфері.

Підсумовуючи результати зустрічі, В.Яцуба запропонував представникам `Української торговельної гільдії` підтримувати постійний зв’язок і проводити консультації з метою оперативного впливу на ситуацію в галузі.

Нагадаєм, що раніше Міністр ініціював нараду з розгляду питання фінансування житлового будівництва спільно з Головою Національного банку України В.Стельмахом, керівниками банківських установ і будівельних організацій, в ході якої висловив переконання про незаперечний взаємовплив якості діалогу влади з бізнесом і громадянами – з одного боку і повернення банківського сектору до кредитування будівельних проектів – з іншого.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7303