Володимир Яцуба: Завдання держави – створити умови, при яких кожен зможе придбати чи побудувати житло самотужки

Володимир Яцуба: Завдання держави – створити умови, при яких кожен зможе придбати чи побудувати житло самотужки

Держава повинна будувати інженерні мережі – дороги, мости, комунікації і цим самим здешевити вартість спорудження житла. Так зазначив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на нараді з розробки регіональних програм будівництва (придбання) доступного житла, що пройшла в м.Вінниця.

Міністр наголосив, що державний бюджет немає таких фінансових можливостей, щоб забезпечити всіх черговиків безкоштовно житлом.

`Тому головне завдання держави – максимально здешевити вартість квадратного метра житла. В такій ситуації більшість людей зможе дозволити собі придбати чи побудувати житло самотужки`, - підкреслив Володимир Яцуба.

Очільник Мінрегіонбуду поінформував, що сьогодні ведеться спільна робота Уряду, Нацбанку щодо відновлення іпотечного кредитування. Кошти, які будуть виділені з державного бюджету на житлове будівництво, Міністр пропонує направити на здешевлення кредитів.

Дозволить здешевити житло, за словами Володимира Яцуби, і безкоштовне виділення земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво доступного житла. Це регламентує чинне законодавство, яке діє в сфері житлового будівництва.

Серед варіантів здешевлення будівництва житла, які озвучив Міністр, - застосування новітніх технологій у будівництві, використання вітчизняних будівельних матеріалів. `Все це дозволить споруджувати житло в прийнятних цінових рамках, не дорожче 4тис.200 грн. за квадратний метр`, - зазначив Володимир Яцуба.


Нагадаємо, за дорученням Президента України та Прем’єр-міністра України, Мінрегіонбуд розпочав проведення в регіонах виїзних методично-консультаційних нарад з питань розгортання будівництва доступного житла. Перша така нарада пройшла у м.Вінниця. В ній взяли участь керівництво Мінрегіонбуду, керівники місцевих органів містобудування та архітектури, представники архітектурно-будівельних, промислових, наукових установ і організацій, будівельних асоціацій, корпорацій, підприємств, творчих спілок Вінницької, Черкаської, Хмельницької, Кіровоградської, Житомирської областей.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7305