Мінрегіонбуд: Кабінет Міністрів працює над здешевленням житла в Україні

Мінрегіонбуд: Кабінет Міністрів працює над здешевленням житла в Україні

Держава повинна будувати дороги, мости, комунікації і цим самим здешевити вартість спорудження житла. Про це заявив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на нараді з розробки регіональних програм будівництва та придбання доступного житла, що пройшла у Вінниці.

Міністр наголосив, що державний бюджет не має таких фінансових можливостей, щоб забезпечити всіх черговиків безкоштовно житлом.

`Тому головне завдання держави – максимально здешевити вартість квадратного метра житла. В такій ситуації більшість людей зможе дозволити собі придбати чи побудувати житло самотужки`, – підкреслив Володимир Яцуба.

Очільник Мінрегіонбуду поінформував, що сьогодні ведеться спільна робота Уряду, Нацбанку щодо відновлення іпотечного кредитування. Кошти, які будуть виділені з державного бюджету на житлове будівництво, Міністр пропонує направити на здешевлення кредитів.

Дозволить здешевити житло, за словами Володимира Яцуби, і безкоштовне виділення земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво доступного житла. Це регламентує чинне законодавство, яке діє в сфері житлового будівництва.

Серед варіантів здешевлення будівництва житла, які озвучив Міністр, застосування новітніх технологій у будівництві, використання вітчизняних будівельних матеріалів.

`Все це дозволить споруджувати житло в прийнятних цінових рамках, не дорожче 4 тисяч 200 гривень за квадратний метр`, – зазначив Володимир Яцуба.

Міністр також повідомив, що найближчим часом планує організувати виставку під відкритим небом, на якій демонструватимуть різні варіанти дешевого житла:

`Це будуть не макети, не бутафорія, а справжні житлові об’єкти. Бажаючі зможуть пожити в цих будинках кілька днів, щоб переконатися, що дешеве може бути якісним і комфортним`.

Нагадаємо, що за дорученням Президента України та Прем’єр-міністра України Мінрегіонбуд розпочав проведення в регіонах виїзних методично-консультаційних нарад з питань розгортання будівництва доступного житла. Перша така нарада пройшла у Вінниці. В ній взяли участь керівництво Мінрегіонбуду, керівники місцевих органів містобудування та архітектури, представники архітектурно-будівельних, промислових, наукових установ і організацій, будівельних асоціацій, корпорацій, підприємств, творчих спілок Вінницької, Черкаської, Хмельницької, Кіровоградської, Житомирської областей.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7311