Завершено будівництво основного проїзду злітно-посадочної смуги Донецького аеропорту

Завершено будівництво основного проїзду злітно-посадочної смуги Донецького аеропорту

Завершено будівництво основного проїзду злітно-посадочної смуги Донецького аеропорту. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ, про це розповів начальник СУ-6 ТОВ `Дорожнє будівництво `Альтком` Роман Півторак.

`Смугу завершено, залишилося лише узбіччя і східний торець. На сьогодні ведеться стабілізація грунту і завершуються види бетонних робіт, які залишилися зі злітно-посадочної смуги, робиться колектор і прикормочні зливові моноблоки, вмонтовуються огородження`, - сказав Роман Півторак.

За його словами, нині на будмайданчику працює близько 130 одиниць техніки і 170 осіб. Будівельники готуються укладати 5,5-7 тис. кубічних метрів бетону за добу. `Роботи ведуться цілодобово, що дасть змогу надолужити існуюче відставання від графіка, яке утворилося через затримки фінансування`, - відзначив начальник СУ-6 ТОВ `Дорожнє будівництво `Альтком`.

Всього на будівництві злітно-посадочної смуги комунального підприємства `Міжнародний аеропорт Донецьк` укладено 300 тисяч кубометрів бетону. Лабораторія підприємства і незалежна лабораторія замовника постійно контролюють якість нової злітно-посадочної смуги. `Відповідно до висновку експертів, об`єкт відповідає всім необхідним вимогам`, - додав Р. Півторак.

`Досвід, отриманий у співпраці з фахівцями компанії `F.KIRCHHOFF`, дуже нам допоміг, проте сьогодні `Альтком` веде будівництво злітно-посадочної смуги у Донецьку самостійно. Напрацьовані у ході будівництва цього об`єкту знання і навики унікальні для України і дадуть змогу успішно реалізувати проекти не лише у нашій країні, але і за її межами`, - відзначив директор ТОВ `Дорожнє будівництво `Альтком` Ігор Карнаков.

Окрім того, він додав, що повністю роботи з будівництва злітно-посадочної смуги і рульових доріжок і оснащення її світлосигнальним обладнанням мають бути завершені у жовтні поточного року. Далі на нову злітно-посадочну смугу чекає тривалий період випробувань, сертифікації і прийняття в експлуатацію для того, щоб уже у квітні-травні 2011 року тут приземлилися перші літаки.

Олена Васіна
http://www.ukrinform.ua/
Идентификатор: 7345