Новий генплан Тернополя розроблено із врахуванням Євро-2012

Новий генплан Тернополя розроблено із врахуванням Євро-2012

Новий генеральний план Тернополя, який було представлено на обговорення громадськості, був розроблений із врахуванням Євро-2012, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Передусім, в обласному центрі запланували збудувати дві окружні дороги. Представники архітектурного управління міста та інституту `Діпромісто` запропонували своє бачення розвитку Тернополя на найближчі 20 років. Генеральний план розроблено також з огляду на те, що Тернопіль у період проведення фінальної частини Євро-2012 розраховує на зростання кількості туристичних груп із-за кордону. Область, де розташована третина замків та фортець України, і де є десятки архітектурно-історичних пам`яток, залишається туристчино привабливою, особливо в період проведення фінальної частини Євро-2012.

Згідно з генпланом, місто розшириться у західному напрямку. Біля львівської траси заплановане будівництво Західного житлового масиву із придорожньою інфраструктурою. Над р. Серет прокладуть новий міст. Щоб зменшити потік автомобілів на центральних вулицях, на південь від міста збудують дві окружні дороги. Також планують перенести міжміський автовокзал, аби транзитні автобуси не заїжджали в центр міста.

Нагадаємо, що попередній генеральний план Тернополя був розроблений на початку 1980-х рр. ХХ ст. і термін його дії закінчився п`ять років тому.

Олег Снітовський
http://www.ukrinform.ua/
Идентификатор: 7362