Володимир Семиноженко: Україна стає центром тяжіння сучасної європейської архітектури

Володимир Семиноженко: Україна стає центром тяжіння сучасної європейської архітектури

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко переконаний, що Україна стає центром тяжіння сучасної архітектури. Про це він сказав під час урочистого закриття третього Міжнародного архітектурного фестивалю Canactions, який проходив в Києві з 26 квітня по 1 травня.

`Місто, яке ви проектуєте співрозмірне людині. Але якій людині? Людині сучасній, творчій, амбіційній`, - зазначив Віце-прем’єр-міністр, звертаючись до учасників фестивалю.

За його словами, за три роки існування фестиваль став центром тяжіння сучасної архітектури – європейської, російської, японської тощо. І головне, як переконаний Володимир Семиноженко, нової, неординарної та проривної архітектури.

`Україна йде до Європи. У цьому, на мій погляд, фатальна помилка. Ми вже в Європі. Фестиваль, на якому я маю честь бути присутнім, доводить це краще за будь-які декларації`, - зауважив він.

Цього року Міжнародний архітектурний фестиваль Canactions був присвячений темі `Межі`. Протягом тижня відбулися майстер-класи відомих європейських архітекторів, презентації проектів молодих учасників фестивалю, виставки та воркшоп, де архітектори зі Швейцарії, Португалії, Німеччини, Росії, України, зокрема, і 10 українських архітекторів-початківців, займалися спільною розробкою проектів освоєння території Києва уздовж верхньої крайки Дніпра.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7377