Реконструкція `Олімпійського`. Віртуальна реальність

Реконструкція `Олімпійського`. Віртуальна реальність

На НСК `Олімпійський` встановленjвже 15 висотних колон, які утримуватимуть майбутній навіс над стадіоном. Нагадаємо, що спочатку до середини літа планували змонтувати і встановити повний комплект -80 колон (кожна з них сягає у висоту 42 метрів і важить близько 50 тонн).


Тим не менше, як сказав учора в розмові з нашим кореспондентом головний інженер компанії `Київміськбуд` Олександр Галицький, процес зведення сталевих конструкцій поступово входить у нормальний режим - одна колона ставиться за два дні. Відставання від графіка в цьому аспекті, за словами Галицького, планується ліквідувати до кінця травня...

`А ось на таких ділянках роботи, як VIP-зона, ложа преси, Мавританський дворик, так звана `холодна зона` (простір, що окаймляє стадіон, де розмістяться туалети і фаст-фуди. - Прим. Авт.), ми за останні кілька тижнів просунулися настільки, що відставання тут уже немає, - говорить Олександр Галицький. - На порядку денному зараз інженерні роботи, пов`язані, зокрема, з кріпленнями вантових систем, завдяки яким буде триматися мембранне покриття даху`.

Актуальне на сьогодні питання - як рухається робота на НСК у святкові дні. За словами Олександра Галицького, зведення арени, фактично, не зупинялося ні на хвилину. `Єдине - незначна частина будівельників отримали кілька днів відпочинку, одначе графік у три зміни ніхто не відміняв. Інтенсивність роботи на травневі свята - 80% від звичайного навантаження`, - сказав Олександр Адамович. Всього ж на головному об`єкті чемпіонату Європи-2012 трудяться зараз 1 800 осіб. З них приблизно 1000 - в першу (денну) зміну, 600 будівельників приходять на другу зміну і близько 200 робочих несуть вахту вночі.

До речі, в тому, що життя на `Олімпійському` не завмирає в будь-який час доби, можна переконатися завдяки веб-камерам, встановленим на різних ділянках майбутньої арени. `КОМАНДА` з метою експерименту простежила за процесом зведення навіть пізно вночі - будівництво хоч і не нагадувало мурашник, як це буває вдень, одначе зварювальні роботи в багатьох місцях тривали, раз у раз рухалися в різних напрямках стріли висотних кранів...

Також завдяки всесвітній мережі цікаво було опинитися в той же самий час і на інших стадіонах Євро-2012. Однак віртуальна подорож до Львова не відбулася через те, що веб-камера на місцевій арені чомусь припинила роботу ще 23 квітня... Не побували ми й на харківському `Металісті`, але це, в принципі, зрозуміло, адже офіційне відкриття стадіону в першій столиці вже давно відбулося. З іншого боку, на сайті `Донбас Арени` і сьогодні можна спостерігати плани з шести камер, що працюють цілодобово, - вони, правда, розміщені лише на підходах до стадіону.

Жодних проблем у нас не виникло з віртуальною екскурсією по Польщі. Більше того, на спеціальному сайті, присвяченому підготовці країни до чемпіонату, можна побачити цікаві міні-фільми, зняті одним кадром: камерою, встановленою в одній точці, безперервно знімається весь процес будівництва, починаючи з встановлення фундаменту і до сьогоднішнього дня. Це `кіно` глядач може дивитися з прискоренням в мільйон разів - видовище виходить вельми ефектне!..

http://dynamo.kiev.ua/
Идентификатор: 7390