Будівельні роботи на львівському стадіоні до Євро-2012 входять у графік

Будівельні роботи на львівському стадіоні до Євро-2012 входять у графік

Нового керівника отримало державне підприємство `Дирекція з будівництва об`єктів до Євро-2012 у м.Львові`. Ним став Кріс Мартін, який був одним з керівників зведення `Донбас-арени` у Донецьку і має достатній досвід спорудження футбольних стадіонів, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Роман Черкас, який виконував обов`язки директора, відтепер буде заступником Кріса Мартіна.

`До кінця тижня ми плануємо отримати 170 млн грн на будівництво стадіону з державного бюджету`, - зазначив на брифінгу для журналістів Роман Черкас. Він запевнив, що будівельні роботи поступово входять у графік. Досягнуто повної консолідації зусиль проектувальника, замовника та генпідрядника. `Зараз на стадіоні працює по 200 осіб у першу зміну та по 100 у другу зміну. Ми закінчили 1-й ярус трибуни і переходимо до другого ярусу`, сказав він.

За інформацією прес-служби Львівської міськради, 15 травня почнеться будівництво другого ярусу на північній, південній і східній трибунах. Учора ж було завершено встановлення монолітних балок посадових рядів на першому ярусі східної трибуни стадіону, а сьогодні розпочнуться роботи зі спорудження таких балок на західній трибуні. Разом з тим триває будівництво балок на південно-східній і північно-східній трибунах, а також влаштування опалубки біля будівництва балок на південно-західній стороні. Разом з роботами на другому ярусі відбуватиметься встановлення посадових рядів на першому.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року уряд ухвалив рішення про перехід у державну власність цілісного майнового комплексу комунального підприємства `Дирекція з будівництва об`єктів до Євро-2012 у місті Львові`. Відповідне рішення ухвалила і Львівська міськрада. Стадіон, який буде зведено, перейде у власність Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту України. Львівська громада отримає свою частку власності, яка відповідатиме вкладеним коштам. Загальний кошторис будівництва - понад 600 мільйонів гривень.

Ігор Бачун
http://www.ukrinform.ua
Идентификатор: 7408