Володимир Яцуба відвідав ЗАТ `СБК` і поділився планами відомства на найближчу перспективу

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба відвідав один з найкрупніших заводів в Україні з виробництва цегли `Слобожанська будівельна кераміка`, який ініціював проект з відродження будівельної галузі `Цеглина до цеглини – будуємо Україну`.

Такі проекти, за словами Міністра, сьогодні особливо актуальні, коли будівельну галузь глибоко вразила фінансова криза. З огляду на те, що Мінрегіонбуд активно працює щодо здешевлення будівництва житла, більшу частину вартості якого складають саме будівельні матеріали, Володимир Яцуба позитивно оцінив практику ЗАТ `СБК` з виробництва екологічно чистої і, порівняно, дешевої цегли. (За словами президента `СБК` Ігоря Даличука, вартість однієї цеглини складає 1 грн.)
`Ті потужності і ті принципи підходу до роботи, які ми сьогодні побачили на ЗАТ `СБК` - це майбутнє житло, а отже майбутнє кожної сім’ї, - майбутнє України`, - зазначив Міністр.

Очільник Мінрегіонбуду поінформував, що Прем’єр-міністр України Микола Азаров поставив завдання добудувати до кінця 2010 року незавершені 786 житлових об’єктів. За його словами, найближчої середи глава Уряду проведе нараду з питань введення в експлуатацію об’єктів житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності, в якій візьмуть участь керівники крупних вітчизняних будівельних компаній, будівельних асоціацій, керівництво Національного банку України та комерційних банків. Міністр, посилаючись на слова голови Національного банку Володимира Стельмаха, зазначив, що сьогодні в комерційних банках є вільними близько 17 млрд. грн., які вони готові на певних умовах залучати у будівництво житла.

`Мінрегіонбуд надав Національному банку повний аналіз кожного недобудованого житлового об’єкта з високим ступенем готовності. На яких саме умовах банки готові будуть надавати кредити під будівництво житла, гадаю стане відомо після наради під головуванням Прем’єр-міністра`, - зазначив Володимир Яцуба.

Довідково:
Закрите акціонерне товариство `Слобожанська Будівельна Кераміка` (СБК) – українська компанія з іноземними інвестиціями – є найбільшим виробником стінних керамічних матеріалів, лідером своєї галузі. Компанія працює на ринку будівельної кераміки України з 1997 року. В даний час акціонерами СБК є MARA Beteiligungsverwaltungs GMBH (Австрія), що володіє 75% акцій компанії, і Європейський Банк Реконструкції і Розвитку (ЄБРР), участь якого в акціонерному капіталі СБК складає 25%.
В структуру компанії `СБК` входять підприємства по виробництву лицьової керамічної цеглини `СБК-Ромни` (м. Ромни, Сумська обл.), `СБК-Харків` (м. Харків), `СБК-озера` (с. Озера, Київська обл.), `СБК-транс` (м. Київ), а також підприємство `СБК-прогрес` (м. Ірпінь, Київська обл.). Центральний офіс компанії розташований в м. Київ.
Сьогодні компанія `СБК` займає 40% українського ринку лицьової керамічної цеглини і 10% цегельного ринку України по об`ємах продажів. Компанія `СБК` експортує свою продукцію до Росії, Казахстану, Білорусі, Молдови і інших країн СНД, експорт в структурі продажів компанії складає 15 % від загального об`єму продажів.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7417