Мінрегіонбуд: Державна фінансова підтримка регіонів - тимчасовий захід для забезпечення нормального життя громадян

На реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів, зокрема на погашення кредиторської заборгованості, у Державному бюджеті передбачено спрямувати зі Стабілізаційного фонду 2 мільярди 268 мільйонів 340 тисяч гривень. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, яке відбулося в АР Крим.

За словами Володимира Яцуби, Мінрегіонбудом розроблено проект Порядку використання цих коштів.

`На наш погляд ці кошти потрібно спрямувати на розроблення генеральних планів та схем планування територій, реконструкцію та будівництво об’єктів соціально-культурного побуту та екологічні проекти`, – сказав Міністр.

Очільник Мінрегіонбуду висловив стурбованість з приводу того, що до сьогоднішнього дня Міністерству не надійшов на погодження проект Порядку використання коштів.

`Всі ми розуміємо, що таке затягування з визначенням правил для фінансування об’єктів може привести до зриву графіків виконання будівельних робіт у поточному році`,- зазначив Міністр.

Він також додав, що для недопущення політичних спекуляцій і забезпечення соціальної стабільності в Україні Мінрегіонбуд запропонував визначити обсяг фінансування для кожного регіону пропорційно чисельності населення (за винятком АР Крим, якому пропонується виділити 500 мільйонів гривень з урахуванням його унікальних кліматичних умов та статусу півострова як центру оздоровлення і туризму в Україні).

Володимир Яцуба зупинився на запропонованих об’єктах Автономної Республіки Крим. До переліку увійшло 113 об’єктів.

Міністр зазначив, що за умови фінансування цих об’єктів буде побудовано або реконструйовано 97,6 кілометра газових мереж, 51,8 кілометра водопровідних мереж, 3,9 кілометра каналізаційних мереж, 30 теплових пунктів та котелень у закладах соціальної сфери, 8,8 кілометра тролейбусної лінії. Зі слів Володимира Яцуби, буде відселено з небезпечної зони та з дитячого табору `Артек` 72 родини, проведено протиаварійні роботи з інженерного захисту територій на суму 29,4 мільйона гривень, реконструкцію 2 шкіл, 4 дитячих садків, 3 об’єктів охорони здоров’я, 1 об’єкта культури.

Зважаючи на те, що через Сімферополь щорічно проїздить понад 5 мільйонів відпочиваючих, керівництву півострову запропоновано спрямувати 35 мільйонів 653 тисяч гривень на закупівлю спецтехніки для благоустрою міста.

Володимир Яцуба підкреслив, що державна фінансова підтримка регіонів – тимчасовий захід для забезпечення нормального життя громадян.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7452