Мінрегіонбуд: Уряд подбав про вітчизняний науково-технічний розвиток

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України і Академія будівництва України ініціювали зібрання представників центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, будівельних, науково-дослідних і проектних організацій, профільних вищих навчальних закладів, асоціацій, корпорацій, підприємств, громадських організацій у рамках науково-практичної конференції `Будівельна наука в системі забезпечення ефективної роботи будівельної галузі України`.

Новопризначений Уряд відносить питання науково-технічного розвитку до пріоритетних. Так зазначив у своєму виступі перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута. За його словами, в структурі Уряду з’явився Державний комітет України з питань науково-технічного та інноваційного розвитку.

`У найближчих планах – створення Міністерства науки, технологій та інновацій України, – додав Анатолій Беркута. – Уряд відновлює систему державного замовлення в науково-технологічному та інноваційному секторах. Запроваджуються комплексні механізми фінансової підтримки інноваційної діяльності, зокрема здешевлення кредитів, заохочення комерційних банків до активнішого кредитування інноваційних проектів`.

Відповідна ідеологія, як йшлося у виступі, закладена у бюджетному процесі. Наприклад, на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі промисловості спрямовується 1,8 мільярда гривень.

`Надто довго українська наука живила економічні успіхи інших держав. Уперше для науки створюються не умовні, а цілком реальні можливості працювати на вітчизняну економіку. Видатки на науку в загальному фонді Державного бюджету цього року зросли на 22%, а в цілому склали 4,7 мільярда гривень`, – констатував Анатолій Беркута.

Він зазначив, що весь цей комплекс заходів підпорядковано єдиній меті – створити сталий внутрішній попит на науковий продукт, технології, інновації та інші інструменти забезпечення інтенсивного економічного розвитку.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7457