Реконструкція донецького аеропорту стала найбільшою інвестицією

Реконструкція донецького аеропорту стала найбільшою інвестицією

За перший квартал 2010 року в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року інвестиції в спортивні об`єкти Донеччини зменшилися в 4,5 рази. Про це на прес-конференції заявив начальник Головного управління статистики в Донецькій області Олег Зелений.


За словами начальника управління, скорочення в нинішньому році інвестицій у спортивні спорудження стало наслідком завершення торік будівництва стадіону `Донбас Арена`.


За 2009 року обсяг інвестицій в області в спортивні об`єкти перевищив 1 млрд. грн., що більше попереднього року в 1,5 рази.


`Активізація реконструкції аеровокзального комплексу Донецька дозволила за перший квартал цього року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшити обсяг інвестицій в інфраструктуру авіатранспорту області в 9,5 разів. Однак освоєний обсяг є недостатнім, а інвестиції в авіатранспорт, необхідні для здійснення пасажирських і вантажоперевезень, зменшилися в 7,7 разів`, - відзначив Олег Зелений.


Також він додав, що інвестиції в залізничний транспорт за минулий рік зменшилися майже в 7 разів, за перший квартал нинішнього року - в 2,4 рази, - повідомляє `Донецк.proUA.com`.


Припинилося відновлення трамвайного й тролейбусного парку. В 2009 році й першому кварталі поточного року фінансування з держбюджету для придбання електротранспорту не здійснювалося.


Олег Зелений підкреслив, що `слабкою ланкою` серед інфраструктури області в підготовці до Євро-2012 залишаються готелі.


Протягом 2009 року загальне число готельних номерів зменшилося на 97 або на 2,9%. Зокрема, кількість номерів на 3 і більше місць стало менше на 9,7%.

В 2009 році інвестиції в будівництво, переустаткування й розширення готелів склали 36,5 млн. грн. і скоротилися в порівнянні з попереднім роком в 2,7 рази. За перший квартал поточного року вони зменшилися на 21,2%.

http://www.ngo.donetsk.ua
Идентификатор: 7480